«Καίει» η βενζίνη στις Σποράδες- Πάνω από 2,50 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης στη Σκιάθο

Την ώρα που το νησί δέχεται πλήθος τουριστών

Την ώρα που το νησί του Παπαδιαμάντη έχει ξεκινήσει να δέχεται πλήθος τουριστών, κάτοικοι και επαγγελματίες βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν, καθώς η τιμή της βενζίνης στο νησί ξεπερνά τα 2.50 ευρώ το λίτρο, με τον Δήμαρχο κ. Θοδωρή Τζούμα να εκφράζει φόβους ότι με τις συνεχείς αυξήσεις, η τιμή μπορεί να φτάσει και στα 3 ευρώ.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Τζούμας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ η τιμή της βενζίνης  στο νησί έφτασε τα 2,53 ευρώ το λίτρο. Τα νησιά, λόγω της ιδιομορφίας τους, έχουν 15 έως και 30 λεπτά διαφορά στην τιμή των καυσίμων, σε σχέση με τα αστικά κέντρα αλλά ακόμη και αυτό το δεδομένο έχει ξεπεραστεί και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος οι αποστάσεις στο νησί είναι μικρές και έτσι κάποιος δεν χρειάζεται πολλή βενζίνη για να περάσει καλά. Σε ότι αφορά στην τουριστική κίνηση, το νησί έχει αρχίσει από τις 3 Απριλίου να δέχεται επισκέπτες, με την πτήση από το Παρίσι. Στις 10 Ιουνίου, θα γίνει το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, ενώ στα τέλη του μήνα αναμένεται ένα μεγάλο γκρουπ από την Τουρκία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.