Καλά «κρατεί» η κτηματαγορά στην περίοδο της πανδημίας, και στην περιοχή της Μαγνησίας, ακόμη και το τελευταίο τρίμηνο του 2020 που ήταν δύσκολη η περίοδος, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν οριακή άνοδο κατά 0,90%.
Βλέποντας κανείς τη γενική εικόνα, μετά από δύο lockdown και το σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα για το επόμενο 2μηνο- 3μηνο, μπορεί να πει ότι η αγορά ακινήτων άντεξε. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του spitogatos.gr, ακόμα στο δύσκολο τελευταίο τρίμηνο του 2020, καταγράφηκε αύξηση τιμών κατά 2,7% πανελλαδικά.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στις Κυκλάδες, με 2.647€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 514€ ανά τετραγωνικό. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Κιλκίς με +20%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στην Καστοριά με -10,5%.
Σε επίπεδο επικράτειας τα ακίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 2,70 % σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019 και η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο αυξήθηκε από 1519 €/τ.μ. στα 1560 €.
Στη Μαγνησία, από μέσο όρο τιμής 991 € ανά τετραγωνικό μέτρο το τελευταίο τρίμηνο του 2019, το αντίστοιχο διάστημα του 2020 οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν στα 1000 €/τ.μ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 0,90%.































