Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κατά των πλειστηριασμών

Κάλεσμα στους συμπολίτες δημοσίους υπαλλήλους, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά των πλειστηριασμών, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, μετά από πρόσκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πανελλαδικά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονίων, προχωράει αδίστακτα στην επιβολή, με κάθε μέσο, των πλειστηριασμών. Έχει αναλάβει δέσμευση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς ότι θα προχωρήσει μαζικούς πλειστηριασμούς από την αρχή του 2018 ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της 3ης αξιολόγησης. Για το 2018 έχουν προγραμματίσει 20.000 πλειστηριασμούς.

Το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που σχεδιάζεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, προβλέπει ότι στο εξής θα επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) από 500 ευρώ και πάνω!

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας θα κριθεί η απόπειρα της πρώτης εφαρμογής του ιδιώνυμου και η δυνατότητα με μαζική συμμετοχή του κινήματος αλληλεγγύης και υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας να σταματήσει αυτό το καταστροφικό σχέδιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.