Κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών που υποστήριξαν τον Γ. Καμίνη

«Και πάλι την Κυριακή στις κάλπες» αναφέρεται σε ανακοίνωση

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης απευθύνει η «Επιτροπή Πολιτών Μαγνησίας που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη», με συνείδηση, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «ότι είμαστε όλοι ισότιμοι συνιδρυτές του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κατ’ αρχάς αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο και την οδύνη μας για την ανείπωτη τραγωδία στη Δυτική Αττική.

Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Την περασμένη Κυριακή, 210.505 πολίτες ψήφισαν για την αναγέννηση της παράταξης. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και στον Νομό Μαγνησίας, αφού στις κάλπες προσήλθαν 2.889 πολίτες. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έστειλε σαφές μήνυμα ότι θέλει και προσβλέπει σε έναν νέο, ενιαίο και ισχυρό προοδευτικό φορέα, προκειμένου η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να βγει από την πολύπλευρη κρίση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα, που με τον πολιτικό τους λόγο και το υψηλό επίπεδο του προεκλογικού τους αγώνα συνέβαλαν αποφασιστικά στη μαζική συμμετοχή των πολιτών και στη μεγάλη εμβέλεια του εγχειρήματος. Και, φυσικά, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, που ανταποκρίθηκαν με υποδειγματικό τρόπο στη δύσκολη αποστολή τους, καθώς και στους εθελοντές και τις εθελόντριες που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στη διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

Στον Νομό Μαγνησίας η υποψηφιότητα Καμίνη συγκέντρωσε ποσοστά σημαντικά υψηλότερα από τα πανελλαδικά (17,7% στη Μαγνησία έναντι 13,7% πανελλαδικά). Ευχαριστούμε τους 510 συμπολίτες μας που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή. Συμπολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογικές αναφορές, από ολόκληρο το φάσμα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, που, χωρίς κανένα οργανωτικό μηχανισμό, συγκλίναμε σε μια υποψηφιότητα κύρους, με την πεποίθηση ότι οι ιδέες που διατύπωσε ο Γ.Καμίνης, οι αξίες που προέβαλε, η πρότασή του για την ανάγκη νέου πολυτασικού κόμματος με ενιαία έκφραση εντός και εκτός Βουλής και τα χειροπιαστά δείγματα γραφής, διασφάλιζαν τη διεύρυνση των ορίων της παράταξης, την προγραμματική της ανανέωση, την πολιτική της αυτονομία και τη νικηφόρο πορεία της.
Οι κάλπες της περασμένης Κυριακής έφεραν στον δεύτερο γύρο τη Φ.Γεννηματά και τον Ν.Ανδρουλάκη. Τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους. Εμείς θα είμαστε ενεργά παρόντες και στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, και αυτό καλούμε να κάνουν και οι 2.889 συμπολίτες μας από τη Μαγνησία που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, με συνείδηση ότι είμαστε όλοι ισότιμοι συνιδρυτές του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Και βεβαίως θα είμαστε παρόντες και τη Δευτέρα, με τις ιδέες, τις αξίες και τις προτάσεις μας, γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια αναγεννημένη παράταξη, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

Για την Επιτροπή, ο συντονιστής της – μέλος της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ) Μαγνησίας (ως εκπρόσωπος του Γιώργου Καμίνη)

Γαβριήλ Μπάρδας
Ταξχος ε. α ΠΑ»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.