Κάλεσμα των καθαριστριών για την κινητοποίηση

Η Διοίκηση του Σωματείου καθαριστριών- καθαριστών Μαγνησίας, καλεί τις καθαρίστριες/τες στα δημόσια σχολεία, να πάρουν μέρος στην 24η απεργιακή κινητοποίηση, αύριο 21 Φεβρουαρίου, κατά της εφαρμογής περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με βάση τον νόμο 4512/2018.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προχωρεί στην διακοπή, από την 1η Μαρτίου, της καταβολής των ΒΑΕ.
Στην πραγματικότητα υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και υποβαθμίζει την εργασία των καθαριστριών/των αλλά και όλων των συναδέλφων στους ΟΤΑ, που εργάζονται σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες, ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους και επιβαρύνοντας την υγεία τους.
Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να γίνει γενικός ξεσηκωμός για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της!
Να απαιτήσουμε την εφαρμογή όλων των νομικών διατάξεων σε όλο το κλάδο καθαριότητας που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.