Καμπάνια του Δήμου Σκιάθου για την προστασία των αδέσποτων

Καμπάνια για την προστασία των αδέσποτων ξεκίνησε ο Δήμος Σκιάθου, που με αφίσες προειδοποιεί πως η κακοποίηση των ζώων διώκεται από τον νόμο, ενώ ζητά σε όποιον κάτοικοι ή επισκέπτη δει κάποια κακοποίηση ζώου να την καταγγείλει άμεσα στην αστυνομία και στον Δήμο.

 

Με σύνθημα «Όχι στις φόλες, όχι στην κακοποίηση» ο Δήμος Σκιάθου ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα. Στις αφίσες που κυκλοφορούν στο νησί επισημαίνεται ότι η κακοποίηση των ζώων διώκεται από τον Νόμο ν. 4830/2021. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι κακούργημα (αυτόφωρο, φυλάκιση έως 15 έτη, χρηματική ποινή 3000-50.000 ευρώ, άμεσο διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ».

Εάν οι πολίτες αντιληφθούν κακοποίηση ζώου παρακινούνται να προβούν άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία και στο τηλέφωνο 2427021111 και στον Δήμο.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες υπήρχε και συνάντηση εργασίας της Επιτροπής παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου με μέλη των φιλοζωικών σωματείων.

Οι δράσεις του Δήμου αφορούν σε πρόγραμμα στειρώσεις αδέσποτων, στο πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων, την πρόταση υποβολής χρηματοδότησης του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων προϋπολογισμού 372.000,00 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.