Κατά της Μονάδας LNG στον Παγασητικό και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Ο Παγασητικός μας ενώνει»

Την πλήρη υποστήριξη της θέσης του «Συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού- ο Παγασητικός μας ενώνει» που τίθεται κατά της εγκατάστασης Μονάδας LNG στον Παγασητικό εκφράζει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας, επικροτώντας το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς και σωματεία κατά του LNGτο Σάββατο 9/12 στις 12.30 στην Παραλία του Βόλου.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Μαγνησίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον «Σύλλογο για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού- ο Παγασητικός μας ενώνει» την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στα γραφεία του Συλλόγου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Μαγνησίας η Πρόεδρος Ευαγγελία Διανελλάκη και ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Σπύρου. Το Σύλλογο για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Ναπολέων Κολοβός και το Μέλος Κυριάκος Γεραμπίνης.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού παρουσίασαν τις θέσεις του Συλλόγου αναλυτικά και αιτιολογημένα, αναφορικά την εγκατάσταση της πλωτής πλατφόρμας, που εισηγείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  για την επαναεροποίηση υγροποιημένου  φυσικού αερίου (LNG) χωρητικότητας 150,000m3 στις ακτές του Παγασητικού. Μια τέτοια ενέργεια θα εξαφανίσει τον Παγασητικό ως κλειστή ως εκ τούτου περιβαλλοντικά ευαίσθητη θάλασσα, θα αυξήσει τα προβλήματα αέριας ρύπανσης της περιοχής μας, που είναι ήδη επιβαρυμένη από την ΑΓΕΤ και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ντόπιων και τουριστών  σε περίπτωση έκρηξης από ανθρώπινο λάθος».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.