Καταδικάζει την καταστολή των εργατικών αγώνων το ΕΚΒ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού ΚέντρουΒόλου καταδικάζει κάθε εκδήλωση καταστολής και αυταρχισμού που εκδηλώνεται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Κεφάλαιο και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, την Κυριακή 26/11, η Αστυνομία, με εντολή της εργοδοσίας της “MarketIn” στα Γιάννενα, εισέβαλε στα σπίτια εργαζομένων και συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτοφώρου δύο από αυτούς. Στις 29/11, στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο “MarketIn”, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «Πρώην Καρυπίδης», προχώρησαν σε δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων, μαζί και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης τονίζει ότι ένα ακόμη κρούσμα καταστολής ήταν η επίθεση των ΜΑΤ κατά των οικοτρόφων και των εργαζομένων στο αίτημα των φοιτητών για ένα πιάτο φαΐ, αλλά και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τελευταίο κρούσμα ήταν η επίθεση των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενάντια σε Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, που διαδήλωναν υπέρ της προστασίας των σπιτιών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Επιβεβαιώνεται ότι η Κυβέρνηση στηρίζει τα αφεντικά, που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους και στρέφεται ενάντια σε αυτούς που παλεύουν για το μεροκάματο, για ένα πιάτο φαΐ, ενάντια στους πλειστηριασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.