Καταψήφισε η παράταξη Παπαδάμ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Δεν έχει, σύμφωνα με τον επικεφαλής, ενταγμένο ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο

Στην καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2024 του Δήμου Ρήγα Φεραίου προχώρησε η μείζονα μειοψηφία, με τον επικεφαλής της κ. Γιώργο Παπαδάμ να υπογραμμίζει πως στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές πέριξ της Κάρλας. Παράλληλα, στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το Κλειστό Γυμναστήριο, παρά το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια έχει αγοραστεί το οικόπεδο για να το φιλοξενήσει.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδάμ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν κατατέθηκε για συζήτηση τον Δεκέμβριο, όπως γίνονταν άλλες χρονιές, με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν τα προβλήματα με τις πλημμύρες.

Παρ’ όλα αυτά, όπως υπογραμμίζει δεν υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2024 ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο, τη στιγμή που ο δήμος μας βίωσε άμεσα τα προβλήματα της κακοκαιρίας.

«Θέσαμε ερωτήματα στο δήμαρχο για το αν έλαβαν υπόψη για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος, τις προτάσεις των κοινοτήτων και ειδικά των παρακάρλιων περιοχών. Θέσαμε το θέμα των αγροτικών δρόμων του Ριζομύλου όπου οι κτηνοτρόφοι, μετά τις πλημμύρες, αδυνατούν να μεταφέρουν τις ζωοτροφές στις μονάδες τους καθώς και να παραδώσουν το γάλα.

Ρωτήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί, μετά τις πλημμύρες, στο Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο, σχετικά με τους αγρότες που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν έχει προγραμματιστεί κανένα έργο.

Το ίδιο συμβαίνει και με την περιοχή των Καναλίων και του Αγίου Γεωργίου. Επίσης τονίστηκε από σύμβουλο της παράταξής μας η ανάγκη για αντιπλημμυρικό έργο στο Στεφανοβίκειο μετά τις πλημμύρες τόσο του προηγούμενου Σεπτεμβρίου όσο και των προηγούμενων ετών. Για τα ερωτήματα αυτά δεν πήραμε καμία απάντηση από το δήμαρχο.

Επίσης επισημάναμε το γεγονός ότι αν και έχει αγοραστεί εδώ και τρία χρόνια περίπου το οικόπεδο, στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κλειστό γυμναστήριο του Βελεστίνου.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα λοιπόν χωρίς κανένα προσανατολισμό και με τόσες ελλείψεις καταψηφίστηκε από την παράταξή μας.

Στην ίδια συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, επισημάναμε ότι επειδή πρόκειται για ένα ανταποδοτικό τέλος, πρέπει να περιοριστούν και να ελεγχθούν οι δαπάνες για τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα επειδή τις θεωρούμε υπερβολικές ως προς τον αριθμό τους.

Στο θέμα της ΔΕΥΑΡΦ ζητήσαμε ενημέρωση  για το αν παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, μετά από καταγγελία που έγινε από εργαζόμενο. Πρέπει ο δήμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς και ο δήμος να μην κινδυνεύει με πρόστιμα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.