Κατατέθηκαν χιλιάδες πινακίδες αυτοκινήτων για προσωρινή ακινησία

Αγώνας δρόμου των κατοίκων στις Σποράδες, για κατάθεση πινακίδων
ΕΛΕΝΗ ΚΟΠΑΝΟΥ
H προϊσταμένη της ΔΟΥ Ν.Ιωνίας κα Ελένη Κοπάνου

Κύμα… κατάθεσης πινακίδων σημειώνεται τις τελευταίες μέρες στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ν. Ιωνίας, με την πλειοψηφία των Μαγνησιωτών να δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της εποχής, καθώς, εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, «τρέχουν» και υποχρεώσεις, όπως η φορολογία εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ κλπ.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Ελένη Κοπάνου, από την αρχή του έτους μέχρι και χθες, κατατέθηκαν συνολικά 3000 πινακίδες αυτοκινήτων κυρίως για προσωρινή ακινησία, για τις περιοχές Ν. Ιωνίας, Σποράδων, Αλμυρού, Βελεστίνου και Πηλίου.

Πάνω από τις μισές πινακίδες αυτοκινήτων που κατατέθηκαν αφορούν τα νησιά των Σποράδων, όπου δραστηριοποιούνται εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, που αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν.
Λόγω του καιρού και του απαγορευτικού απόπλου, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους να μην μπορούν να το πράξουν, με κίνδυνο να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα.

Ζητείται παράταση λίγων ημερών…

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και πολλοί κάτοικοι των νησιών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια με φαξ ή αποστολή των πινακίων με τα ΕΛΤΑ, ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.
Χαρακτηριστικό της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει στην κοινωνία είναι το αίτημα πολιτών προς την Εφορία να τους δοθεί παράταση μερικών ημερών, ώστε να μπορέσουν να κινηθούν στις γιορτές και στη συνέχεια να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, για να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Κλείνουν πολλές επιχειρήσεις

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του 2016, τόσο περισσότερο αυξάνονται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας οι διακοπές λειτουργίας ατομικών επιχειρήσεων, ενδεικτικό της οικονομικής δυσπραγίας πολλών συντοπιτών επαγγελματιών.
Για όσους επαγγελματικές θέλουν να διακόψουν την δραστηριότητά τους και έχουν βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία, μπορούν να το κάνουν, με την επισήμανση ότι οι οφειλές εξακολουθούν να υπάρχουν, το ίδιο και τα πρόστιμα.

Ελλείψεις σε προσωπικό

Ελλειμματικό κατά 13 άτομα, σε σχέση με τον κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας, είναι το προσωπικό της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας, ενώ υπάλληλοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Σκιάθο και στη Σκόπελο για να εξυπηρετήσουν τις κατά τόπους ανάγκες.
Οι ανάγκες των περιοχών Ν. Ιωνίας, Αλμυρού, Βελεστίνου, Πηλίου και Σποράδων, εξυπηρετούνται από σύνολο 40 εργαζομένων, δήλωσε η κ. Κοπάνου, που πρόσθεσε ότι έχει σταλεί έγγραφο στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Β. Ελλάδας και στο υπουργείο, στο οποίο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι είναι καταπονημένοι, ενώ ζητείται ενίσχυση της ΔΟΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.