Κατερίνα Παπανάτσιου: «Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία- Εδώ μιλάμε για θεσμική σαπίλα»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Για εφαρμογή ακραίων πολιτικών στις πλάτες του λαού από την ΝΔ έκανε λόγο η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αδιαφορία, αλαζονεία, συσκότιση και αντιπερισπασμό με τις πολιτικές της να καταβαραθρώνουν την πλειοψηφία των πολιτών και να υποδαυλίζουν τους θεσμούς και το κράτος δικαίου.

 

Η κ. Παπανάτσιου συνέδεσε την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο Open με τους πολίτες να καθιστούν ως πρώτο πρόβλημα το θέμα της ακρίβειας, με αυτό των παρακολουθήσεων, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες μαστίζονται από την ακρίβεια και βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ επέφεραν οριζόντια φτωχοποίηση και σήμερα η κοινωνία πασχίζει να επιβιώσει, να φάει, να ντυθεί, να ζεσταθεί, να πληρώσει το ρεύμα. Αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ξεκομμένη από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Αν δούμε ιστορικά, η εφαρμογή ακραίων πολιτικών στις πλάτες των λαών περνούσε πάντοτε μέσα από τον καταναγκασμό και την εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο, θεμιτό και αθέμιτο, προς αυτή την κατεύθυνση και παρά ότι τα στοιχεία είναι πια αδιάσειστα, επιλέγει να ακολουθήσει την ίδια λογική που επιζητεί από την πρώτη ημέρα.

Αδιαφορία, αλαζονεία, συσκότιση, αντιπερισπασμός όταν οι πολιτικές της καταβαραθρώνουν την πλειοψηφία των πολιτών και υποδαυλίζουν θεσμούς και κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αναδείξει αυτά τα ζητήματα γιατί το απόρρητο των επικοινωνιών είναι η καρδιά της δημοκρατίας και ως αξιωματική αντιπολίτευση, σεβόμενη τον θεσμικό  ρόλο της , κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για ένα ζήτημα που αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός

Αναφορικά με την ουσία της πρότασης δυσπιστίας η κ. Παπανάτσιου κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, καθώς μέχρι σήμερα δε το έχει κάνει, ενώ έφερε στο προσκήνιο το γεγονός ότι έφυγε από την Βουλή, χωρίς να απαντήσει την προηγούμενη φορά σχετικά με την παρακολούθηση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Σε ότι αφορά στην παρούσα συζήτηση, η κ. Παπανάτσιου χαρακτήρισε αξιοθρήνητη την παρουσία της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των Βουλευτών.

«Έχουμε βουλευτές που νιώθουν άβολα, αλλά θα στηρίξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Έχουμε και την εμφάνιση Βουλευτών που προβαίνουν σε επιθέσεις στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μας αποκάλεσαν πολιτικούς πιθήκους, έχουν αφήσει αιχμές για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ότι είναι δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ψηφιστεί από το σύνολο της επιτροπής της βουλής που καθορίζει ποιος θα είναι πρόεδρος στην ΑΔΑΕ», είπε η ίδια και σημείωσε πως η ΝΔ προσπαθεί να θολώσει  τα νερά με άσχετα θέματα ενώ η συζήτηση στη Βουλή  αφορά στη Δημοκρατία.

«Δεν τους ανησυχεί καθόλου το αποτύπωμα; Δεν θέλουν να το παραδεχτούν; Ίσως είναι κι έτσι. Ο κ. Γεραπετρίτης θα μπορούσε να είχε αλλάξει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης, που τότε θα έπρεπε να ακούγονται όλα αυτά που ακούγονται τώρα, γιατί έρχονται όλοι οι Υπουργοί κι αντί να μιλήσουν επί του θέματος, μιλάνε για το κυβερνητικό τους έργο και άλλα τέτοια ζητήματα», είπε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει πιο συνοπτική τη διαδικασία αφήνοντας εκτός ομιλιών 60 περίπου Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η κ. Παπανάτσιου.

«Χθες μίλησαν οι Βουλευτές που είχαν αριθμό  μέχρι το 132 και ήταν να μιλήσουν άλλοι 60 περίπου, που δεν μιλήσαμε κι εγώ είμαι μία από αυτούς. Πήγε 3 τη νύχτα και δεν έφτασε ο κατάλογος για να μιλήσουμε. Υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε σήμερα το πρωί, να μιλήσουμε κι εμείς και να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει.  Επειδή επικαλέστηκαν το ταξίδι του Πρωθυπουργού θα μπορούσαν να φύγει ο Πρωθυπουργός και να συνεχιστεί η διαδικασία.  Αλλά θέλουν να μειώσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Άρον άρον για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά», ανέφερε η Βουλευτής.

Ζητάμε εξηγήσεις- Υπάρχει θεσμική σαπίλα

Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για όσα γίνονται με τις παρακολουθήσεις και των πολιτικών προσώπων και των στρατιωτικών, καθώς σε λίγες εβδομάδες οι πολιτικοί θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών για να συμμετέχουν ξανά στη Βουλή.

«Ζητάμε τις εξηγήσεις. Να μας πουν για όλα αυτά, για ποιον λόγο γίνονται. Από τη μία επικαλούνται το απόρρητο κι από την άλλη καλούν σε προσωπικό επίπεδο να τους το πουν στο αφτί. Δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία και καλά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης και δεν πήγε και ζήτησε να έρθουν όλα στο φως. Εδώ μιλάμε για θεσμική σαπίλα», υποστήριξε η ίδια.

Έθεσε δε και την καταγγελία του κ. Ραγκούση για παρακολούθηση μέσω Predator, με αφορμή μήνυμα που δέχτηκε ο Βουλευτής λίγες ημέρες πριν κάνει τη δόση του εμβολίου του, από το emvolio.gov.gr, ενώ έθεσε και το ζήτημα που έχει έρθει στη δημοσιότητα με τη συνεργασία της ΝΔ με ρουμανική εταιρεία.

«Έχουμε δει σε σελίδες ότι  η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης συνεργάζονται από το 2018 με μια ρουμάνικη εταιρεία τη Majoritas, που λαμβάνει τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών με στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαφημίζει την παρουσία της στην Ελλάδα και το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με τη ΝΔ και θεωρείται ότι κέρδισε τις εκλογές του 2019 με αυτή τη συνεργασία. Εδώ έχουμε κάποια ερωτήματα.

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα. Τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη στις πλατφόρμες του κράτους να χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να χειραγωγηθούν για να υποκλέψουν την ψήφο του; Χειραγωγείται το εκλογικό σώμα», είπε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και όλα αυτά να ξεκαθαριστούν μέχρι στις εκλογές, διαφορετικά, όπως σημείωσε, δεν θα έχει ο πολίτης τα κατάλληλα στοιχεία για να μπορέσει να επιλέξει.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αυτό πρέπει να καταλάβει ο πολίτης», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα πρέπει πριν τις εκλογές να ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Δικαστήρια.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.