Κάτω Γατζέα: Από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο η διακοπή κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Από 1ης Ιουνίου θα εφαρμοστεί η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο του οικισμού Κάτω Γατζέας. Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου στις αρχές του μήνα, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων τα κάτωθι χρονικά διαστήματα:
Καθημερινά από 19:00 ως 01:00, όλες τις Κυριακές και επίσημες αργίες του έτους από 12η μεσημβρινή ως 20:00.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, πρωτεύουσα σημασία για την ασφάλεια των πεζών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μελέτης, έχει ο όσο το δυνατό περιορισμός των κυκλοφοριακών φόρτων και της ζήτησης στάθμευσης στην παραλιακή, και ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες.
Η απαγόρευση της στάθμευσης, θα γίνεται με κατακόρυφη σηματοδότηση [τοποθέτηση της πινακίδας Ρ-55], με συνοδευόμενη πληροφοριακή πινακίδα, όπου θα ενημερώνει για τις ώρες και τις μέρες ισχύος της.
Η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο του οικισμού Κάτω Γατζέας είναι σε περιοχή εντός των ορίου οικισμού και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ούτε υπάρχει παρέμβαση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Βόλου – Αργαλαστής.
Τέλος, τονίζεται ότι δεν υπάρχει υφιστάμενη σήμανση στην περιοχή, που να εμποδίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις και οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υποστηρίζουν την κίνηση Ατόμων Με Αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.