Καύσωνας στο τέλος της εβδομάδας στη Μαγνησία

Θα δούμε 38αρια στον Βόλο και 40 σε Βελεστίνο κι Αλμυρό

Άκρως καλοκαιρινή θα είναι κι αυτή η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5, σημειώνοντας πως η τρέχουσα εβδομάδα θα καταλήξει σε καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο και τους 40 σε Βελεστίνο κι Αλμυρό!
Για δέκα τουλάχιστον ημέρες ακόμη, θα έχουμε ένα έντονο καλοκαίρι με καλές θερμοκρασίες. Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, οι θερμοκρασίες είναι σε καλά επίπεδα και στα αστικά κέντρα θα κυμαίνονται στους 31 βαθμούς Κελσίου με ένα ελαφρύ βοριαδάκι που σταδιακά προς την Τετάρτη, θα αρχίσει να εξασθενεί. Από την Πέμπτη και μετά, όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης, έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, ένα θερμό καλοκαιρινό διάστημα και με περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου στους 33 περίπου βαθμούς Κελσίου στον Βόλο, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.
” Από την Κυριακή μέχρι το ξεκίνημα της άλλης εβδομάδας, περίπου στην Τρίτη, θα έχουμε θερμοκρασίες οι οποίες στην ηπειρωτική Θεσσαλία θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς. Μιλάμε για έναν πραγματικό καύσωνα στην πόλη του Βόλου, που η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Βελεστίνο και πιθανώς ο Αλμυρός να έχουν θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς”, ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Σε ότι αφορά ανέμους αυτοί θα πνέουν δυτικοί, με αποτέλεσμα η υγρασία να είναι αρκετά χαμηλή. Καταλήγοντας ο κ. Τακούδης σχολίασε πως “Μιλάμε για μία εβδομάδα που καταλήγει σε αρκετά θερμές καλοκαιρινές ημέρες, με αρκετά υψηλές τιμές θερμοκρασίας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.