Κινδύνεψαν δύο επιβάτες βάρκας στα Πλατανίδια

Φωτο αρχείου
Επιβιβάστηκαν σε πλωτό του Λιμεναρχείου με ασφάλεια

Κινδύνεψαν δύο Βολιώτες επιβάτες λέμβου αναψυχής, που σήμερα το πρωί βρισκόταν ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Πλατανιδίων και Καρνάγιου – Λεχωνίων, όταν η βάρκα έμεινε ακυβέρνητη λόγω βλάβης και ενώ φυσούσαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Οι επιβάτες ηλικίας 50 και 65 χρονών, από το Βόλο, ενημέρωσαν στις 9.30 το πρωί τηλεφωνικά το Λιμεναρχείο, ότι το σκάφος, που είναι πλαστικό και μήκους 5 μέτρων, έμεινε ακυβέρνητο λόγω βλάβης και παρασυρόταν από τους δυνατούς ανέμους.

Αμέσως απέπλευσε το πλωτό του Λιμεναρχείου Βόλου, που προσέγγισε την περιοχή και εντόπισε τη βάρκα. Μετά από δυσκολία, λόγω του αέρα, το πλωτό την προσέγγισε και επιβίβασε τους δύο επιβάτες, με ασφάλεια και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Με τη σειρά τους οι δύο Βολιώτες επικοινώνησαν με ρυμουλκό σκάφος, που πήγε επί τόπου, το έδεσε και άρχισαν να το ρυμουλκεί με ασφάλεια.

Τελικά, τόσο οι επιβαίνοντες με το πλωτό του Λιμεναρχείου, όσο και το σκάφος τους με το ρυμουλκό, έφτασαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου, για να λήξει χωρίς απρόοπτα η πρωινή τους περιπέτεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.