Σε επιφυλακή είναι η ΠΕ Μαγνησίας μετά την επικαιροποίηση του έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με κόκκινη προειδοποίηση. Χθες, όπως έγινε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, συνεδρίασε το Έκτακτο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε.Μ.Σ, με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ., σε περίπτωση που πλήξουν τον νομό.
Η Αντιπεριφερειάρχης, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχει τεθεί σε επιφυλακή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕΜΣ, με τα μηχανήματα έργων ιδιωτών που συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο, καθώς και όλες οι Υπηρεσίες των ΠΕΜΣ, για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παράλληλα, έχει ήδη ενημερώσει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χείμαρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, καταιγίδες, ανέμους, χαλαζοπτώσεις, κλπ).
Επιπλέον, τονίστηκε ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και να ακολουθούν τα σχέδια δράσης τους .
Η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητές του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε χρειασθεί.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































