Κων. Μαραβέγιας: Μόνο η αυτοδύναμη ΝΔ μπορεί να υπηρετήσει το μέλλον της Ελλάδας

Το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών ανέδειξε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτοπροτείνεται σαν η αξιόπιστη εναλλακτική λύση που θέλει να κυβερνήσει αύριο τη χώρα, πιστεύοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες του.

Το δίλλημα που τίθεται, όπως είπε, είναι εξαιρετικά σαφές: Ποιον πρωθυπουργό θέλουμε και αξίζουμε οι Έλληνες: Τσίπρα ή Μητσοτάκη; Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ποιος είναι ικανότερος να ηγηθεί της χώρας σε μια εποχή διεθνών κρίσεων και περιφερειακών απειλών, ποιος μπορεί να εγγυηθεί με αξιοπιστία την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας, ποιος από τους δυο διαθέτει τις γνώσεις, την συγκρότηση και την σοβαρότητα για να πετύχει.

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, προβάλει ξεκάθαρα μέσα από ορισμένες αντιστοιχίσεις μεταξύ των δυο περιόδων διακυβέρνησης. Την πρώτη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έχασε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την «σκληρή διαπραγμάτευση» του κ. Τσίπρα που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, την κατάρρευση των χρηματιστηριακών αξιών και την απώλεια διεθνούς στήριξης της οικονομίας. Αντίθετα, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισαν 100 δισεκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια μέχρι το 2027 για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη φορολογία, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε μέσα σε 4,5 χρόνια 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την υπερφορολόγηση, ενώ η ΝΔ μέσα σε 3,5 χρόνια έφερε μειώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε πλήθος φόρων με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο μείωσε κατά 35%! Όλα αυτά, όπως είπε, έγιναν μέσα σε ένα εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον που επηρέασε και την χώρα μας και απαίτησαν τεράστιες δημοσιονομικές παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης που διοχέτευσε μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επίσης, με διαδοχικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό αυξήθηκαν οι συντάξεις και προστέθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είχε «καταφέρει» να μειώσει οριζόντια κύριες και επικουρικές συντάξεις με το ν. Κατρούγκαλου, να εξαφανίσει το ΕΚΑΣ και να κρατήσει την ανεργία σε πολύ υψηλά, διψήφια ποσοστά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαραβέγιας στα εθνικά θέματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι επί Κ. Μητσοτάκη επιτεύχθηκε ο γρήγορος επανεξοπλισμός της χώρας και η αναβάθμιση των στρατηγικών μας σχέσεων με ΗΠΑ και Γαλλία, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστευτεί τις εξωτερικές και αμυντικές σχέσεις της χώρας στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος έκανε φιέστες για τους Σαλαμινομάχους, στρώνοντας την παραλία του νησιού με τελάρα και κόκκινα χαλιά προκειμένου να υποδεχθεί εκπροσώπους της Κούβας.

Όσον αφορά τα θέματα προστασίας του πολίτη, ο κ. Μαραβέγιας μίλησε επίσης για χαώδεις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ να αδειάζει τις φυλακές με τον νόμο Παρασκευόπουλου, βάζοντας σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες, και τη ΝΔ να μειώνει την εγκληματικότητα σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τη χώρα μας.

«Οι λόγοι που στηρίζουμε την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και καταψηφίζουμε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο το παρελθόν και το παρόν. Έχουν να κάνουν κυρίως με το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας. Κι αυτό αποδεδειγμένα μπορεί να το υπηρετήσει μόνο η αυτοδύναμη ΝΔ που εν μέσω αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων έθεσε τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Με την ψηφιακή επανάσταση στο κράτος και με ένα πλήθος μεγάλων επενδύσεων στην οικονομία που ήδη ξεκίνησαν να καρποφορούν και να φέρνουν βιώσιμη ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης είναι πλέον ορατά. Κι ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να στηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη προκειμένου η αυτοδύναμη ΝΔ να φέρει ανάπτυξη για όλους», κατέληξε ο Κων. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.