Ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του 48χρονου εργάτη στη Γλώσσα Σκοπέλου εξέδωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει: «Με τον πιο τραγικό τρόπο έγινε θρύψαλα στη Γλώσσα της Σκοπέλου η προπαγάνδα του υπουργού Εμπορίου της Υγείας ότι έχουμε το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών. Ένας νέος άνθρωπος, 48χρονος οικοδόμος, κατέληξε πολύ κοντά στο Περιφερειακό Ιατρείο του οικισμού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πληρώματος του ασθενοφόρου που έσπευσε να προσφέρει βοήθεια.
Όταν σε σε λίγα δευτερόλεπτα κρίνεται η τύχη μιας ζωής, όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει να είναι πλήρως στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας του νησιού, ώστε να καλύπτονται οι απουσίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω υπηρεσιακών αναγκών (συνοδείες διακομιδής, άδειες κλπ). Δεν αποτελεί πολυτέλεια για τις δυνατότητες της εποχής μας το να μπορείς να καλύπτει ς τα κενά που δημιουργούνται σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως αυτός της Υγείας.
Η Γλώσσα είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό οικισμός του νησιού με εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, που πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι αφού είναι δημοφιλής προορισμός για ξένους και ντόπιους επισκέπτες.
Έχουν τεράστια ευθύνη η Κυβέρνηση της ΝΔ και η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ που έχουν αφήσει χωρίς μόνιμους γιατρούς το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και τα Περιφερειακά Ιατρεία καλύπτοντας τα κενά με μετακινήσεις από τη χερσαία Θεσσαλία, οι οποίες φυσικά και δεν λύνουν τα οξυμένα προβλήματα
Το περιστατικό με τον άτυχο οικοδόμο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα θλιβερά γεγονότα κατάληξης ανθρώπων ακόμη και πάνω σε αγροτικά αυτοκίνητα, όπως είχε συμβεί στην Εύβοια.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στην ίδια ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων . Έχει απογειώσει την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε κατώφλια των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων, αναγκάζοντας το λαό να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη . Έχει μετατρέψει τα Κέντρα Υγείας των νησιών σε τροχονόμους πανάκριβων διακομιδών , σε μια εποχή που υπάρχουν όλες οι επιστημονικές δυνατότητες και το υγειονομικό προσωπικό που θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε κυψέλες πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποσυμφορωντας τα νοσοκομεία αλλά και να μπορούν να αντιμετωπίσουν σε επαρκή πρώτο βαθμό επείγοντα περιστατικά.
Το “”νέο ΕΣΥ” που ευαγγελίζεται ο Γεωργιάδης χτίζεται με τα συντρίμμια του προηγούμενου παρά τις πανάκριβες ανακαινίσεις με τα δανεικά λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης που θα πληρώσει με το αίμα του ο ελληνικός λαος.. Πίσω από τις βαμμένες προσόψεις θα βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές στα όρια της εξουθένωσης και της καταρρευσης, με εφτά στις εφτά ημέρες εργασιας, με επικίνδυνες συνθήκες για αυτούς και τους ασθενείς.
Έτσι δημιουργούνται τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα και ο περίφημος δημοσιονομικός χώρος, από τον οποίο λίγα ψίχουλα επιστρέφουν στο λαό και το καρβέλι ολάκερο φιλευεται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Και η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εξοπλίζεται σαν αστακός στο πλαίσιο της αντιπαραθεσής της με την ιμπεριαλιστική Ρωσία και εμπλεκόμενη σε δεκάδες πολεμικές συγκρούσεις όπου Γης για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της , τσεκουρώνοντας κοινωνικές δαπανες.
Μεγάλη ευθύνη φέρνει και η τοπική δημοτική αρχή, προνομιακός συνομιλητής του Γεωργιάδη, που αναπαράγει τα φληναφήματα περί νέων υποδομών και καλλιεργεί τον εφησυχασμό και νέες αυταπάτες για βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς την ψυχή της, το αναγκαίο για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες υγειονομικό προσωπικό.
Ο λαός της Σκοπέλου, της Γλώσσας, του Ελιους πρέπει αποφασιστικά να ενισχύσει την πάλη του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με προκήρυξη όλων των θέσεων Γενικής Ιατρικής, τακτική κάλυψη με γιατρούς ειδικοτήτων, πλήρη λειτουργία όλων των εργαστηρίων με όλες τις ειδικότητες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να δώσουν ηχηρό ράπισμα με το συλλογικά οργανωμένο αγώνα τους σε όσους προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα «εγκαίνια» της αποκατάστασης του Κ.Υ., που άφησαν ασυντηρητο για δεκαετίες, σε προεκλογική φιέστα κάλυψης της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ στην Υγεία» υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.































