«Λάθος πληροφορίες ότι έρχονται πλοία από την Ιταλία στο λιμάνι του Βόλου»

Όπως είπε στο «Ράδιο ΕΝΑ» ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας

Δεν ισχύει η πληροφορία ότι πλοίο πρόκειται να μεταφέρει αυτοκίνητα από την Ιταλία στο λιμάνι του Βόλου, που μετέδωσε και για την οποία αντέδρασε ο Δήμος, με δελτίο Τύπου το Σάββατο, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας.
Όπως είπε, προφανώς κάποιος έδωσε λανθασμένες πληροφορίες στον δήμαρχο, ότι έρχονται δύο πλοία από το λιμάνι της Ιταλίας στο λιμάνι του Βόλου, διότι δεν τα δέχεται ο Πειραιάς, για να εκφορτώσουν αυτοκίνητα.

Ξεκίνησαν επαφές για νέα γραμμή
από Κορέα, αλλά… μάλλον χάθηκε η ευκαιρία

Σύμφωνα με τον ναυτικό πράκτορα, εδώ και δύο μήνες έχουν ξεκινήσει επαφές, για μια νέα γραμμή με τη διαχειρίστρια εταιρία των πλοίων που θα μεταφέρει αυτοκίνητα από την Κορέα στην Ευρώπη.
Στόχος ήταν, «να έρχονται πλοία από την Κορέα κατευθείαν στο Βόλο, να ξεφορτώνουν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα να φορτώνονται σε άλλο πλοίο, με τελικό προορισμό τη Γερμανία», τόνισε ο κ. Χάγιας.
Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν τα πλοία από την Κορέα θα έρχονται στο λιμάνι του Βόλου, καθώς υπάρχει και άλλο Ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό λιμάνι που ενδιαφέρεται να πάρει τη γραμμή και εδώ και δύο μήνες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προσέλκυση των πλοίων στο λιμάνι του Βόλου.
Ο ναυτικός πράκτορας είπε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χάθηκε η ευκαιρία το λιμάνι του Βόλου να γίνει βάση Κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών για να μεταφέρουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη, καθώς μάλλον αυτό θα γίνει στη Μάλτα και τόνισε ότι «προσπαθήσαμε όλοι οι φορείς του λιμανιού, ήμασταν ανταγωνιστικοί, το παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε, αλλά όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες που δεν ισχύουν και πυροδοτούνται αντιδράσεις, πιστεύω ότι είναι μείον στον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει το λιμάνι».

Μικρή κάμψη

Λόγω των περιορισμών για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, ο κ. Χάγιας είπε ότι υπάρχει μια μικρή κάμψη στην κίνηση του λιμανιού, αποφεύγονται πλοία από τα λιμάνια της Ιταλίας και της Αλβανίας, ενώ ο πρώτος που θα ανέβει στο πλοίο είναι ο ίδιος και δεν διακινδυνεύει την υγεία του και την υγεία της οικογένειάς του, απλά και μόνο για να κάνει τη δουλειά του.
Ο ίδιος είπε ότι πάντα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και το Τελωνείο.

Δ. Βόλου: Δεν υφίσταται πλέον θέμα…

Σε νεότερη ανακοίνωση του δήμου Βόλου, αναφέρεται ότι «σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας για την ενδεχόμενη άφιξη πλοίων που θα μετέφεραν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για εκφόρτωση και μεταφόρτωση στο λιμάνι του Βόλου, λάβαμε τη διαβεβαίωση τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και από την Λιμενάρχη Βόλου, κ. Βασιλική Κωνσταντά, ότι πλέον δεν υφίσταται θέμα καθώς τα πλοία αυτά κατευθύνονται σε λιμάνι εκτός Ελλάδος.
Επιπροσθέτως η κ. Λιμενάρχης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί ο κατάπλους οιουδήποτε πλοίου στο λιμάνι αν προηγουμένως δεν έχουν εφαρμοσθεί όλα τα προβλεπόμενα για την έκτακτη περίσταση που βιώνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.