Λογοδοσία της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου- Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει

Αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής που αφορά στο δίμηνο Μάιος- Ιούνιος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας έχουν καταθέσει τις ερωτήσεις τους, γύρω από θέματα που αφορούν στον δήμο και η δημοτική αρχή θα κληθεί να απαντήσει.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάμ ζητά απαντήσεις από τον δήμαρχο για τις ενέργειες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα της μόλυνσης στις παρακάρλιες περιοχές, που αφορά στην υγεία των κατοίκων, την ασφάλεια κτηνοτρόφων και αγροτών και την ασφάλεια των γεωτρήσεων.

Ο κ. Δημήτρης Καραβάς να ενημερωθεί το ΔΣ για το θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι και του ψηφίσματος της Επιτροπής φορέων κα πολιτών που αντιδρούν σε αυτή την προοπτική. Αναφέρει ότι το ΔΣ πρέπει να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί για το σοβαρό αυτό θέμα και ρωτά γιατί ακόμη δεν έχει έρθει προς συζήτηση.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος στην ερώτησή του αναφέρεται ότι στις 7 Ιουνίου με απευθείας ανάθεση ο δήμος  παρέλαβε αντί του ποσού των 15.797,60 € ένα απορριμματοφόρο το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Κεραμιδίου. Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα (28/06/2024) τα απορρίμματα περισσυλλέγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διότι το νέο απορριμματοφόρο δεν πληροί τις προδιαγραφές για να εισέρχεται εντός του χωριού. Ο ίδιος ρωτά:

α) Για ποιο λόγο δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής τόσο στους υπαλλήλους όσο και του οχήματος (απολύμανση);

β) Από ποιους συγκροτείται η επιτροπή που παρέλαβε το εν λόγω απορριμματοφόρο και γιατί το παρέλαβε αφού δεν πληροί  τις προϋποθέσεις;

γ) Ποια η τύχη του καινούργιου απορριμματοφόρου που αγοράστηκε πριν λίγο καιρό από το δήμο μας;

 

Ο κ. Μαργαρίτης Μπαρτζιάλης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις προετοιμασίες που έγιναν και θα γίνουν για την αντιμετώπιση πλημμυρών, έτσι ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα και ζητά να γίνει ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες που έγιναν ή θα γίνουν ανά δημοτικό διαμέρισμα.

 

Ο κ. Χρήστος Μωραΐτης αναφέρει στην ερώτησή του ότι στις 03/11/2020 ο δήμος Ρήγα Φεραίου προμηθεύτηκε  εξοπλισμό ΑμεΑ για την παραλία Καμάρι με δαπάνη 59.928.99€  και ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την δημοτική αρχή για την επανατοποθέτηση του εξοπλισμού ΑμεΑ δεδομένου ότι με την παράλειψη αυτή της δημοτικής αρχής αποτρέπεται η εξασφάλιση ασφαλούς και αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς.

Τέλος, ο κ. Αθανάσιος Κουβάτας ρωτά, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2023 στον δήμο,  για ποιο λόγο υπάρχουν αρκετές περιοχές ακαθάριστες από ξερά χόρτα, τη στιγμή που δημιουργούν κίνδυνο για πυρκαγιά κι εάν έχει φροντίσει ο δήμος για την καθαριότητα των χώρων με το προσωπικό που διαθέτει.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.