Μαρία Σαμαρά: Η καθημερινότητα των δημοτών μας, χρειάζεται αναβάθμιση

Την ποιότητα στη ζωή μας, θεμελιώνει η καθημερινότητα, υποστηρίζει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Ζαγοράς- Μουρεσίου, κ. Μαρία Σαμαρά. Όπως σημειώνει « Ο Δήμος μας, είναι από τους πιο όμορφους στην Ελλάδα, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό ,με παράδοση στον πολιτισμό, με κατοίκους που καλλιεργούν τις αξίες της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας και η εκάστοτε δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη, όχι μόνο να διατηρήσει αλλά να εξελίξει αυτή την σημαντική κληρονομιά του τόπου μας.
Δυστυχώς, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή μας με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής δεν είναι αυτή που αξίζει η περιοχή και οι κάτοικοι.

Οι ελλιπείς πόροι, η περίοδος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, δεν αποτελούν δικαιολογία. Ένας Δήμος που αναζητά την οργάνωση και το σεβασμό προς τους δημότες, προλαμβάνει και αξιοποιεί τα έσοδα από την μεγάλη τουριστική κίνηση, τα ακίνητα και τις άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Η καθημερινότητα αποτελεί έναν από τους βασικότερους δείκτες για την ποιότητα ζωής των δημοτών. Αυτό που διαπιστώνουμε με θλίψη όλοι όσοι ζούμε στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι πως σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας, από την καθαριότητα και τον φωτισμό μέχρι τις αυλακιές και τους κοινόχρηστους χώρους υποβαθμίστηκαν, απαξιώθηκαν, εγκαταλείφθηκαν.

Είναι λυπηρό, όμως η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κανένα σχέδιο και πρόγραμμα. Γι’ αυτό και οι εικόνες από την καθημερινότητα απογοητεύουν τους δημότες.

Άπλυτοι οι κάδοι απορριμμάτων εδώ και χρόνια

Κάδοι απορριμμάτων που δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια και κάδοι απορριμμάτων που λείπουν ή είναι χαλασμένοι και άχρηστοι.
Κακός φωτισμός στους κοινόχρηστους χώρους, με λάμπες που είναι καμένες και δεν λειτουργούν ή που λείπουν από φωτιστικά σώματα με συνέπεια γειτονιές να βρίσκονται στο σκοτάδι.
Λακκούβες στους δρόμους εντός των χωριών και των οικισμών,
Εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές και πλατείες που ερημώνουν χωρίς εξοπλισμό, χωρίς ανανέωση και σωστή συντήρηση.
Πέντε χρόνια καμία ανάπλαση σε πλατεία και οι φημισμένες πλατείες, σημείο αναφοράς του Πηλίου, μένουν είναι αναξιοποίητες.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα δίκτυα με τις υποδομές ύδρευσης
Παράλληλα πολλές αυλακιές είναι ακάθαρτες.
Λιγοστές και οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και των επισκεπτών.

Έχουμε στόχο, έχουμε Συγκεκριμένο πλάνο παρεμβάσεων ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας

Απέναντι σε όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι δημότες με τη σημερινή διχασμένη Δημοτική Αρχή, εμείς, η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έχουμε να παρουσιάσουμε ένα τεκμηριωμένο, απόλυτα κοστολογημένο και πλήρως εφαρμόσιμο πλάνο δράσεων και παρεμβάσεων στα χωριά, τους οικισμούς, στις γειτονιές, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη.

Οι προτάσεις μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, ώστε οι πολίτες να μην νιώθουν δεύτερης κατηγορίας, είναι οι εξής:
-Δημιουργούμε την Υπηρεσία Καθημερινότητας του Δημότη
για παροχές και υπηρεσίες του Δήμου που αφορούν στην καθαριότητα, το φωτισμό, την ύδρευση, τη στάθμευση και η οποία θα δέχεται αιτήματα, παράπονα και υποδείξεις των Δημοτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

-Δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων αμαξοστασίου
για στέγαση και συντήρηση στο Δήμο μας, μειώνοντας το κόστος επισκευής.
-Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες γειτονιές.
-Εφαρμογή προγράμματος υπογειοποίησης κάδων
-Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας για όλους τους δημότες χωρίς εξαιρέσεις.
-Δημιουργία χώρων για την εναπόθεση μπάζων και προϊόντων εκσκαφών, βάζοντας τάξη στην ανεξέλεγκτη ρίψη τους σε ρέματα και χαράδρες.
-Ολοκλήρωση έργων ύδρευσης και άμεση λειτουργία αυτών.
-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπλάσεων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων
-Αναμόρφωση των παιδικών χαρών με νέο εξοπλισμό και συντηρήσεις

Με ένα πρόγραμμα στοχευόμενων παρεμβάσεων στις τοπικές κοινότητες θα μεταμορφώσουμε τον Δήμο μας και θα αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.