Μαθητές στην Αργαλαστή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά

Ξεχωριστές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αργαλαστης στην αίθουσα υποδοχής του Δημαρχείου Ν.Πηλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση « Στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων που εντάχθηκαν στη δράση «Σχολείο και Κοινωνία» και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα ανάπτυξης πράσινων δεξιοτήτων για ένα βιώσιμο μέλλον, οι μαθητές του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Αργαλαστής συμμετέχουν σε εικαστική έκθεση.

Η έκθεση, εμπνευσμένη από τις αρχές του upcycling, περιλαμβάνει έργα τέχνης που φιλοτέχνησαν οι μαθητές χρησιμοποιώντας υλικά που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Ο εκπαιδευτικός και Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας Χαράλαμπος Τσιαμήτας με τη συνεισφορά των καθηγητριών του ΓΕΛ Αργαλαστής Θ. Ντέμκα και Γ. Πάντου καλεί τους μαθητές να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον και το κλίμα υιοθετώντας το τρίπτυχο Recycle-Reduce-Reuse, αξιοποιώντας υλικά όπως πλαστικά και χάρτινα υλικά συσκευασιών, μεταλλικά κουτιά, πλαστικά καπάκια, πέτρες, φελλούς, λάστιχα, χάρτινα καλαμάκια, αποξηραμένα φυτά κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλαστικά καπάκια που χρησιμοποιήθηκαν για τις δημιουργίες έχουν συλλεχθεί για να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο δράσης του Γυμνασίου Αργαλαστής την οποία «τρέχουν» οι εκπαιδευτικοί Ανδρ. Αναστασιάδου, Αφρ. Προκόπου και Αγν. Τασοπούλου.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Αργαλαστής Ν. Κοντονάτσιος αλλά και η διευθύντρια του ΓΕΛ Αργαλαστής Α. Μπάσιου θεωρούν ότι με τη δράση αυτή ενθαρρύνεται η εκμάθηση βασικών περιβαλλοντικών αρχών μέσω διαδραστικής διαδικασίας στο πλαίσιο και της διδαχθείσας ύλης των μαθημάτων της Γεωγραφίας-Γεωλογίας, Βιολογίας και Χημείας. Επιπλέον, πιστεύουν ότι με τέτοιες δράσεις αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων και των τοπικών αρχών.

Η έκθεση των έργων τέχνης φιλοξενείται στην αίθουσα υποδοχής του Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή υποστηριζόμενη από τη ΔΔΕ Μαγνησίας, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, το ΓΕΛ Αργαλαστής, το Γυμνάσιο Αργαλαστής και το ΕΠΑΛ Αργαλαστής στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.

Βρίσκεται στον χάρτη των δράσεων των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση για το Κλίμα της Ε.Ε.

Βασικός Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και αυτός επιτυγχάνεται μέσω:

Α. Της ενεργού συμμετοχής και δράσης των νέων
Β. Της διαδραστικής εκμάθησης βασικών εννοιών των φυσικών επιστημών και των επιστημών της ζωής και του περιβάλλοντος
Γ. Επαφής της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα ή κοινωνία
Δ. Επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και μείωσης χρήσης υλικών.
Ε. Προβολής της έκθεσης σε δημότες του Νοτίου Πηλίου
ΣΤ. Προβολής της δράσης στα ΜΜΕ και εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ν. Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σ. Σαβελίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Απ. Καφετζή, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ν. Πηλίου κ. Γ. Διανέλλο, τον Διευθυντή του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου Μαγνησίας κ. Δ. Σαμαρά καθώς και τον κ. Αθ. Σαμαρά καθηγητή και Σύμβουλο σχολικής ζωής του Γυμνασίου Αργαλαστής, την εκπαιδευτικό Β. Σιαμαντούρα του Γυμνασίου Αργαλαστής και τον εκπαιδευτικό Δ. Κομνό του ΕΠΑΛ Αργαλαστής για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση της έκθεσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.