Με επιτυχία η εκδήλωση για 30 χρόνια Δημοτικής Ιματιοθήκης Παραδοσιακής Ενδυμασίας του Δήμου Σκοπέλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στον πολυχώρο «ΟΡΦΕΑΣ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου για τα 30 χρόνια της Δημοτικής του Ιματιοθήκης Παραδοσιακής Ενδυμασίας και στην οποία  τιμήθηκε η επί 30 χρόνια εθελόντρια της κα Κατερίνα Μπετσάνη σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση όλων των φορεσιών της Ιματιοθήκης,  βίντεο, φωτογραφίες, χορευτικά καθώς και ομιλίες  από τον Δήμαρχο, ο οποίος  μαζί με κάποια μέλη της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν αυτοί που πριν 30 χρόνια, ως νέοι τότε στην τοπική διοίκηση, δημιούργησαν την συγκεκριμένη δομή, από  την ίδια την κα Κατερίνα Μπετσάνη η οποία έκανε μία ιστορική ανάδρομη, από την κόρη της Σπυριδούλα και από την κα Άσπα Καπουρνιώτου  Έφορο Ιματιοθήκης του Λύκειου Ελληνίδων Βόλου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Μιχαήλ Παππάς, Φωτογράφος, η κα Βίκυ Χιουρέα, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Η.Π.Α., Σχεδιάστρια Μόδας  και η κα Ειρήνη Μαλάμου Συγγραφέας του βιβλίου «Μαύρου Νυφικού» Εκδόσεις Λιβάνη οι οποίοι έχουν εμπνευστεί ο καθένας στον τομέα του, φωτογραφία, σχέδιο μόδας και συγγραφή, από την παραδοσιακή ενδυμασία της Σκοπέλου. Ειδική αναφορά υπήρξε και στον πρώτο χοροδιδάσκαλο κ. Αθανάσιο Μπέα, ο οποίος είχε στείλει κι ένα συγκινητικό μήνυμα για την ημέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.