Με ιστορικό εμπρηστή στη Μαγνησία ο αναρχικός που συνελήφθη για ληστείες τραπεζών

Διέμενε στη Ν. Ιωνία και είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Ιστορικό εμπρηστή αυτοκινήτων στη Μαγνησία, έχει ο 49χρονος αντιεξουσιαστής που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής, για εννιά ληστείες τραπεζών που διέπραξε τη περίοδο 2002-2009, χωρίς κανέναν συνεργό, με συνολική λεία 290.000 Ευρώ.
Το «αποτύπωμα» που άφησε στη Μαγνησία ο συλληφθείς, ήταν ο εμπρησμός από πρόθεση στις 10 και 12 Αυγούστου 2012 στο Ανήλιο και στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, με απολογισμό συνολικά 23 οχημάτων, δύο τροχόσπιτων και δύο βαρκών.
Στις 18 Οκτωβρίου 2012 ο δράστης, που διέμενε εκείνη την περίοδο στη Ν. Ιωνία, συνελήφθη, μετά από δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, για εμπρησμό από πρόθεση, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 49χρονος που έχει γεννηθεί στη Γερμανία, εμφανιζόταν την 15ετία 1994-2009 να έχει επαφές με δραστήριους αναρχικούς και ποινικούς -ένας εξ αυτών από την περιοχή της Φθιώτιδας- που είχαν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο της Αθήνας αλλά και με μέλη ορισμένων ενόπλων περιφερειακών οργανώσεων που έδρασαν παράλληλα ή μετά την 17 Ν.

Ο 49χρονος είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την περιοχή των Εξαρχείων. Η εξιχνίαση των συγκεκριμένων ληστειών με καθυστέρηση οκτώ ετών, έγινε μετά από σχετικά πρόσφατη αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου αποτυπωμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Ακόμη η σχετική ταυτοποίηση υπήρξε από την νεώτερη ανάλυση δειγμάτων DNA αλλά και από έρευνες του 2ου Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «ο 49χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για συνολικά πέντε έτη περίπου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.