Με μεγάλη επιτυχία ο θεσμός του ΚΔΑΠ στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τον σημαντικό ρόλο της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει η λειτουργία του ΚΔΑΠ στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ζαγοράς, άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2019, έπειτα από 8 μήνες προετοιμασίας και ανακαίνισης ενός από τα πιο εμβληματικά κτίρια στο κέντρο της Ζαγοράς.
Ξεκίνησε με την εγγραφή 56 παιδιών από όλο τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και συνέχισε την λειτουργία του όλο το καλοκαίρι με προγράμματα και για παιδιά που παραθέριζαν στην περιοχή.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά με 96 εγγραφές και ολοκαίνουργια προγράμματα και δραστηριότητες για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν: θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, γυμναστική, πειράματα, κηπουρική, μαγειρική, αστρονομία, χειροτεχνίες και πολλά άλλα.
Πέντε νέες, δυναμικές και γεμάτες κέφι δασκάλες, όλες με καταγωγή και τόπο διαμονής στο Δήμο, έχουν στελεχώσει το ΚΔΑΠ και προσφέρουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον.
Ένα από τα πολλά οράματα του ΚΔΑΠ Ζαγοράς είναι να προσφέρει στα παιδιά, όχι μόνο δημιουργική απασχόληση, αλλά και βοήθεια και υποστήριξη σε θέματα υγείας (ψυχικής και σωματικής), εκπαίδευσης, ανάπτυξης, οικολογίας, κλπ.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στήριξε από την πρώτη στιγμή τον θεσμό του ΚΔΑΠ πιστεύοντας, όπως και οι ιδιοκτήτες του ΚΔΑΠ, ότι μπορεί να γίνει ένα “σημείο αναφοράς” για όλα τα παιδιά του Δήμου και μια πρωτοποριακή δομή που θα δίνει όλα τα συμπληρωματικά εφόδια που χρειάζονται τα παιδιά, για μια ασφαλή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία.
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη στην μεγάλη αίθουσα του ΚΔΑΠ, με θέμα τις λοιμώξεις του χειμώνα και πως θα τις αντιμετωπίσουμε.
Η καλεσμένη γιατρός μίλησε για θέματα που κάθε χρόνο μας απασχολούν πολύ, έδωσε οδηγίες και ενημέρωσε για τρόπους αντιμετώπισης. Η παρουσίαση μετατράπηκε σε συζήτηση, που κράτησε σχεδόν δύο ώρες.
Στο πλάνο των διαλέξεων για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνονται παιδοδοντίατρος, διατροφολόγος, ψυχολόγος, επαγγελματίας προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και άλλοι ειδικοί σε θέματα συμπεριφοράς, ανάπτυξης και εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των γονέων και των παιδιών σε αυτό το πρόγραμμα διαλέξεων, θα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως και η παρουσία των παιδιών στο ΚΔΑΠ, μέσω των voucher του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής, 2019-2020».

Μέχρι και σήμερα, τα σχόλια όλων των γονέων αλλά και των παιδιών είναι πάρα πολύ θετικά και έχουν «αγκαλιάσει» όλοι αυτή την πρωτοποριακή δομή, η οποία τους δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.
Ήταν κάτι που έλειπε από το Δήμο και τους δημότες και έχει σίγουρα να προσφέρει πολλά ακόμα περισσότερα, σε ότι σημαντικότερο υπάρχει. Τα παιδιά μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.