Με τον Πατριάρχη η Ζ. Μακρή όταν πληροφορήθηκε την εκλογή Δαμασκηνού

Ευχές στον νέο Μητροπολίτη

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, πληροφορήθηκε το ευχάριστο νέο της εκλογής του Βολιώτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, έως σήμερα πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Δημητριάδος, σε νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως τονίζεται, «από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται, η κα Μακρή επικοινώνησε προσωπικά με τον νέο Μητροπολίτη για να του εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια και να του μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές και τα επαινετικά λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, ο κ. Βαρθολομαίος, άμεσος και ανθρώπινος στις αναφορές του, θυμήθηκε ότι το καλοκαίρι είχε φιλοξενήσει τον κ. Δαμασκηνό κατά την επίσκεψη του στην Ίμβρο.

Η χαρμόσυνη είδηση της εκλογής Δαμασκηνού ανακοινώθηκε στην τρίτη τακτική Σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου ενώ η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη υγεία και δύναμη, θεοφιλή και λαοφιλή ποιμαντορία στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.