Με τοπικές βροχές το μεσημέρι ξεκινά η εβδομάδα- Βελτίωση από την Παρασκευή

Ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα "έρθει" επίσημα το καλοκαίρι

Μια εβδομάδα χωρισμένη στη μέση είναι αυτή που διανύουμε, αναφορικά με τις διαθέσεις του καιρού, καθώς σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη, μετεωρολόγο ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος καθώς θα σημειώνονται τις μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και μπόρες, ενώ από την Παρασκευή κι έπειτα αναμένεται βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Θα μας “τρίξει” τα δόντια ο Ιούνιος μέχρι την Τετάρτη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης, καθώς θα σημειώνονται τοπικές βροχές και μπόρες, ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας. Ειδικότερα, σήμερα μετά το μεσημέρι αναμένονται μερικές τοπικές βροχές και λίγες μπόρες κυρίως στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε πτώση και οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 26-27 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και πιο χαμηλές στις υπόλοιπες περιοχές.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ξεκινά κάπως καλύτερα ο καιρός με λίγες συννεφιές στα ορεινά, όμως πάλι τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει ανάπτυξη τοπικών βροχών και μερικές μπόρες, οι οποίες σε συνδυασμό με το βόριο- ανατολικό άνεμο, που θα πνέει θα κρατήσουν τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, ενώ την Τετάρτη θα καταγραφεί μία πολύ μικρή αύξηση με τον υδράργυρο να δείχνει και 28 βαθμούς Κελσίου.
Από την Πέμπτη και μετά, τα πράγματα γίνονται καλύτερα για τη Μαγνησία, όπως είπε ο κ. Τακούδης. Πιθανώς μόνο στις Σποράδες να υπάρξουν κάποιες μπόρες τις μεσημβρινές ώρες, όμως στην υπόλοιπη Μαγνησία δεν διαφαίνονται φαινόμενα. Οι άνεμοι αρχίζουν και πνέουν ανατολικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28 βαθμούς Κελσίου.
Το καλοκαίρι φαίνεται πως επιστρέφει από την Παρασκευή. Το τριήμερο θα σημειωθούν μόνο λίγες αραιές συννεφιές στα βόρια ορεινά, που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά, στις 29-30 την Παρασκευή και το Σάββατο και στους 30-31 την Κυριακή.
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες και ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.