Μεγάλο το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών για θέσεις διευθυντών σχολείων

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς, τόσο από την Πρωτοβάθμια, όσο και από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που καταθέτουν αιτήσεις για να καταλάβουν μία θέση Διευθυντή. Η προθεσμία λήγει σήμερα, ενώ μέσα Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι διευθυντές, η θητεία των οποίων, εκτιμάται ότι θα είναι τριετής, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Όπως δήλωσε, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης «αυτό τον καιρό πραγματοποιούνται αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και περιφερειακών κέντρων, τόσο της Α’ Βάθμιας όσο και της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την κανονική λήξη της θητείας τους που είναι τέλη Ιουλίου και συνέπεσε με την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο επιλογής Διευθυντών που περιλάμβανε μυστική ψηφοφορία. Αυτό ακυρώθηκε από το ΣτΕ και βγήκε νέος Νόμος στις 31 Μαΐου και δόθηκε προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών μέχρι σήμερα 6 Ιουνίου για να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους».

Τα επόμενα βήματα μετά την υποβολή της αίτησης, είναι η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, η υποβολή ενός ειδικού πρακτικού (που γίνεται για πρώτη φορά) από τους συλλόγους διδασκόντων που θα αποφαίνεται για θέματα που αφορούν στις ικανότητες διευθυντών (συνεργασία, ικανότητα Διεύθυνσης κ.α.), στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα περάσουν από την συνέντευξη στα Συμβούλια Επιλογής.

Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι αρχές Ιουλίου και μέχρι μέσα του επόμενου μήνα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.