Σε πρόσφατη απάντηση σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε τόσο από τον Μάιο του 2021, όσο και από το Νοέμβριο του 2021, ότι εκκρεμεί η διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη 173 θέσεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και προσλήψεις 220 υπαλλήλων εποχικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του ΕΦΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιακών αναγκών των ΚΕΠΑ.
«Σήμερα, ένα χρόνο μετά, και η υποστελέχωση των ΚΕΠΑ σε Βόλο και Νέα Ιωνία δημιουργούν μείζον πρόβλημα στους πολίτες που συνεχίζουν να βλέπουν τις αποφάσεις για την αναπηρία τους να καθυστερούν, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες, καθώς χωρίς τις πιστοποιήσεις δεν μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα επιδόματα και τις συντάξεις που δικαιούνται. Η διαρκής υποστελέχωση των ΚΕΠΑ εγείρει βάσιμες υπόνοιες στους πολίτες ότι η Πολιτεία έχει απώτερο στόχο να περιορίσει την έκδοση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων και ουσιαστικά να αποθαρρύνει τον κόσμο να διεκδικήσει επίδομα αναπηρίας» σημείωσε σε νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, με τη συνυπογραφή της Τομεάρχη για την κοινωνική αλληλεγγύη της Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώς Φωτίου.
Σύμφωνα με το Βουλευτές, εδώ και περίπου 2 χρόνια, το ΚΕΠΑ Βόλου για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων του διαθέτει μόνο 3 άτομα διοικητικό προσωπικό, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το διοικητικό προσωπικό του ΚΕΠΑ ανέρχονταν σε 6 άτομα. Ακραία υποστελεχωμένο είναι και το ΚΕΠΑ Ν. Ιωνίας
Μπορεί ο κ. Χατζηδάκης να ήταν λαλίστατος για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει τις παχυλές αμοιβές τον υψηλών στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, στο θέμα όμως των ΚΕΠΑ της Μαγνησίας επιμένει στην αφωνία παρόλο που το πρόβλημα έχει τεθεί υπόψη του επανειλημμένα. Εν τω μεταξύ, οι πολίτες ταλαιπωρούνται και η δουλειά των εργαζομένων απαξιώνεται.
Κάλεσαν εκ νέου τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει για τις ανακοινωθείσες, εδώ και ένα χρόνο προσλήψεις, και να παρέμβει άμεσα, ώστε να στελεχωθούν τα ΚΕΠΑ Βόλου και Νέας Ιωνίας με το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Μεϊκόπουλος–Φωτίου φέρνουν στη Βουλή τα υποστελεχωμένα ΚΕΠΑ σε Βόλο & Ν. Ιωνία
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























