Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση χαρίζει στα διυλιστήρια τα υπερκέρδη. Θεσσαλοί αγρότες παλεύουν για επιβίωση»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβάλλει έκτακτη φορολόγηση στα 1,5 δις ευρώ υπερκέρδη των διυλιστηρίων της χώρας για το 2023, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση χαρίζει τα υπερκέρδη στα διυλιστήρια και αφήνει τους Θεσσαλούς αγρότες να παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά «χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιβάλλει έκτακτη φορολόγηση στα 1,5 δις ευρώ υπερκέρδη των διυλιστηρίων της χώρας για το 2023.

Παραμένοντας σε άρνηση της πραγματικότητας και της καθημερινότητας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε πως  η κυβέρνηση εκτίμησε ότι υπερκέρδη για τα διυλιστήρια υπήρχαν μόνο για το 2022!

Την ώρα που η ΝΔ προβάλει ως δικαιολογία τα «στενά δημοσιονομικά περιθώρια» αναφορικά με την ενίσχυση των εισοδημάτων των αγροτών, την ώρα που οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, την ώρα που οι παρακάρλιοι καλλιεργητές δεν γνωρίζουν καν πότε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά τις εκτάσεις τους, ο κ. Μητσοτάκης «χαρίζει» στα διυλιστήρια της χώρας τα υπερκέρδη τους για το 2023.

Να θυμίσουμε ότι για τα υπερκέρδη 2,6 δισ. ευρώ στη διύλιση το 2022, η κυβέρνηση επέλεξε να εισπράξει ως έκτακτη εισφορά μόνο 630 εκατ. ευρώ, καθώς προχώρησε σε φορολόγηση με το τον ελάχιστο προβλεπόμενο συντελεστή (33%) του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Η κυβέρνηση δεν επιλέγει να λάβει ενεργές πρωτοβουλίες για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που «γονατίζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά. Δεν επιλέγει να λάβει ενεργές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Δεν επιλέγει να στηρίξει αποτελεσματικά τους Θεσσαλούς αγρότες που παλεύουν κυριολοκετικά για να κρατήσουν ζωντανή τη δραστηριότητά τους.

Αυτό που επιλέγει είναι να μην επιβαρύνει με επιπλέον φορολόγηση τα διυλιστήρια για τα υπερκέρδη τους, δίνοντας για ακόμη μία φορά τα διαπιστευτήρια της σε άλλους, πλην της ελληνικής κοινωνίας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.