Μεϊκόπουλος: “Σε Δελτία Τύπου το Κ.Υ Ζαγοράς επισκευάζεται, στην πραγματικότητα καταρρέει”

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ρίχνοντας τα βέλη του στη ΝΔ και στους τοπικούς Βουλευτές με φόντο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στα δελτία Τύπου που εκδίδουν οι βουλευτές της ΝΔ το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς επισκευάζεται, όμως στην πραγματικότητα αυτό καταρρέει.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊκόπουλος επισημαίνει στην τοποθέτησή του ότι “Με τρεις μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις έχω απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας τα κτιριακά προβλήματα και τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου.
Σε Δελτία Τύπου και επισκέψεις τοπικών Βουλευτών της ΝΔ ακούμε ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς είναι σε διαδικασία επισκευής. Στην πραγματικότητα, το κτίριο καταρρέει πιο πολύ κάθε φορά που τα καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο έντονα και δοκιμάζουν την περιοχή. Κουβάδες, ομπρέλες και άλλες «λύσεις ανάγκης» επιστρατεύονται προκειμένου το ΚΥ να συνεχίσει να λειτουργεί. Ένα κτίριο που «ολημερίς το χτίζουνε, και με κάθε κακοκαιρία γκρεμίζεται».
Καμία επίσημη απάντηση δια στόματος ή δια χειρός Υπουργού δεν έχει δοθεί, παρά μόνο αόριστες διαβεβαιώσεις των τοπικών βουλευτών της συμπολίτευσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα, τοπική βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως έχει υπογραφεί σύμβαση για την επισκευή του ΚΥ Ζαγοράς, με προϋπολογισμό στα 348.314,76€ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εργασιών τις 60 ημέρες.
30 ημέρες μετά τις δηλώσεις αυτές, όχι μόνο εργασίες για την επισκευή του κτιρίου του ΚΥ δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά η πρόσφατη κακοκαιρία «Διομήδης» προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές, προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και του προσωπικού του ΚΥ που βιώνουν τον εμπαιγμό.
Η κτιριακή κατάσταση του ΚΥ σήμερα παραμένει τραγική. Οι τελευταίες βροχές προκάλεσαν νέες ζημιές στην ήδη καταστρεμμένη στέγη με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και σε άλλες πλευρές. Πολλές αίθουσες του κτιρίου είναι ακατάλληλες και παραμένουν εκτός λειτουργίας. Τα οδοντιατρικά μηχανήματα παραμένουν μέσα σε κούτες, έτοιμα προς χρήση, αλλά δεν εγκαθίστανται λόγω της διαρροής νερού, και ως εκ τούτου ο οδοντίατρος που υπήρχε στο ΚΥ μετακινήθηκε λόγω έλλειψης αντικειμένου.
Διαχρονικά και άλυτα παραμένουν εξίσου και τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΚΥ Ζαγοράς. Αυτή την περίοδο στο ΚΥ υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι ιατροί προ συνταξιοδότησης και 3 ιατροί από Περιφερειακά Ιατρεία πραγματοποιούν μόνο εφημερίες. Δεν υπάρχει κανείς αγροτικός ιατρός και είναι αδύνατο να υλοποιηθεί επαρκώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Με ακόμα μία κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό να μας ενημερώσει επιτέλους για το αν υπάρχει πράγματι ενεργή σύμβαση για επισκευαστικές εργασίες στο ΚΥ Ζαγοράς, ποιο είναι το πραγματικό χρονοδιάγραμμα αυτής και για ποιο λόγο, αν η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εργασίες ένα μήνα μετά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
Ακόμη ζήτησα να στελεχώσει επιτέλους το ΚΥ Ζαγοράς με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει η δομή λειτουργεί αποτελεσματικά, με πλήρες πρόγραμμα που να περιλαμβάνει και την ορθή λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.