Μετά τις 15 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Σκόπελο

Οι πρώτοι ξένοι αναμένονται από 1η Ιουλίου με πτήσεις στη Σκιάθο

Στην τελική φάση για την επανεκκίνηση του τουρισμού βρίσκεται η Σκόπελος, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν αρκετά τα ξενοδοχεία και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες αναμένονται από την 1η Ιουλίου που θα ξεκινήσουν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Η Μαίρη Διαμάντη πρόεδρος των Ξενοδόχων Σκοπέλου, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι σήμερα, λίγα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί αναμένεται να λειτουργήσουν μετά τις 15 Ιουλίου, ώστε να έχουν λιγότερα έξοδα.
Οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, όπως και οι επαγγελματίες όλης της χώρας, που έχουν σχέση με τον τουρισμό, περπατούν σε αχαρτογράφητα νερά για φέτος, διότι τα σύνορα ορισμένων χωρών έχουν ανοίξει, άλλα αναμένονται και οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, περιμένουν την κίνηση στο αεροδρόμιο των Σποράδων της Σκιάθου, που αναμένει τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου.
Η κα Διαμάντη είπε ότι καθημερινά γίνονται πλέον κρατήσεις και οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις. Όπως ανέφερε, οι Έλληνες κάνουν τη σχετική έρευνα αγοράς, υποστηρίζουν πάντα τη Σκόπελο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς είναι από τα ομορφότερα νησιά Πανελλαδικά με τα γαλαζοπράσινα νερά, ο κόσμος είναι φιλόξενος και οι τιμές προσιτές, που παραμένουν ίδιες από το 2008.
Η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, είπε ότι η διαμονή και η γαστρονομία, είναι τα πιο σημαντικά θέματα για τον επισκέπτη, που παρέχονται απλόχερα στο νησί των Σποράδων και εκτίμησε ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα ενισχύσει τους επαγγελματίες, καθώς αναμένονται μικρότερες αφίξεις των ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Η Σκόπελος προβάλλεται στο Star Channel
«Καλά κρατούν οι ενέργειες της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου για την προβολή του προορισμού στην Ελληνική αγορά», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Όπως τονίζεται, «επιλέγοντας δράσεις και συνεργασίες με ΜΜΕ με τεράστια απήχηση στους Έλληνες τηλεθεατές, η Επιτροπή Τουρισμού, αφού διασφάλισε με δικές της κινήσεις, υποδέχθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, τηλεοπτικό συνεργείο της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Στη Φωλιά των Κούκου» στο STAR Channel. Ως υπεύθυνη οργάνωσης της φιλοξενίας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κυρία Ιωάννα Ευσταθίου έχει αναλάβει να συνοδεύει το συνεργείο με τη βοήθεια και στήριξη εθελοντών και επαγγελματιών, προκείμενου να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο νησί μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Αξίζει να αναφερθεί πως η εκπομπή σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία και έρχεται πρώτη σε τηλεθέαση στην πρωινή καθημερινή ζώνη με ποσοστά άνω του 20%, ενώ αναμένεται να προβάλει σημαντικά την Σκόπελο μέσα από live μετάδοση και δύο βίντεο που θα μεταδοθούν στο επόμενο διάστημα. Τη live μετάδοση μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα Τρίτη 23.06 στις 10.30 στο STAR».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.