Μεταπτυχιακό για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και ασφάλεια

Θα λειτουργήσει στον Βόλο από το Ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε την ίδρυση Διακρατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» (Msc International Economics and Security) μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του University of East London, Μεγάλης Βρετανίας.
Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και αντικείμενό του είναι ο τομέας των διεθνών οικονομικών σχέσεων. Σκοπός του είναι η μετεκπαίδευση στελεχών σε έναν κρίσιμο τομέα των διεθνών συναλλαγών και της διεθνούς ασφάλειας. Η σπουδαιότητα του αντικειμένου προκύπτει από το εύρος των ζητημάτων που αφορούν στη διεθνή τρομοκρατία, τις τοπικές και διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις, την κυβερνοασφάλεια καθώς και στις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Το Πρόγραμμα δέχεται απόφοιτους οικονομικών, διοικητικών και πολιτικών επιστημών ή συναφών αντικειμένων από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το ΔΠΜΣ περιλαμβάνει δώδεκα μήνες εντατικής εκπαίδευσης για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης. Ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης διπλασιάζεται για όσους φοιτητές επιλέξουν το καθεστώς μερικής φοίτησης.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος περιλαμβάνει 8 (οκτώ) υποχρεωτικά μαθήματα (4 ανά εξάμηνο) που θα διδάσκονται με φυσική παρουσία στο Βόλο στην Αγγλική γλώσσα κατά την περίοδο 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου (σύνολο 28 διδακτικές εβδομάδες, 312 ώρες). Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με υποχρεωτική διπλωματική εργασία που εκπονείται από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.