«Όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι που έρχονται στη χώρα μας είναι άνθρωποι, δεν είναι ούτε αριθμοί, ούτε στατιστικές», τόνισε ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι δεν ήρθαν στην Ελλάδα για το μενού ή για τα 75 ευρώ επίδομα που παίρνουν το μήνα, αλλά επειδή κυνηγιούνται, επειδή είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση, εξαιτίας συγκεκριμένων παρεμβάσεων στις χώρες τους, που ευθύνη έχει και η ΕΕ. «Δεν μπορεί λοιπόν να βγαίνουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δημιουργούν αυτά τα θύματα και μετά να λένε πνιγείτε στο Αιγαίο» σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι «είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων ενεργειών, πράξεων, επεμβάσεων που έχουν ευθύνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις σε διάφορες χώρες» και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όλοι εκείνοι, όπως για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ που το 2011 ήταν κυβέρνηση, στήριζαν το διαμελισμό και το βομβαρδισμό της Λιβύης, στηρίζουν τώρα το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαιρετίζουν στη Συρία τους τζιχαντιστές που ανέτρεψαν τον Άσαντ κοκ.
Ο Β. Μεταξάς υπενθύμισε ότι πριν 10 χρόνια η ΕΕ είχε αποφασίσει να ανοίξει την κάνουλα των ροών γιατί αυτό εξυπηρετούσε τις τότε ανάγκες των καπιταλιστών και τώρα, σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας, αποφάσισε να την κλείσει τονίζοντας ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει αυτούς τους ανθρώπους ως σκλάβους και ως δούλους.
Τόνισε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία, να καταγραφούν οι ανάγκες τους και οι ίδιοι. Και όσοι είναι να πάρουν άσυλο, να πάρουν άσυλο, να τους δοθούν έγγραφα και με ευθύνη της ΕΕ να πάνε στις χώρες προορισμού τους, γιατί δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.
Μεταξάς: «Η ΕΕ δημιουργεί καραβιές ξεριζωμένων και μετά τους λέει «πνιγείτε στο Αιγαίο»»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































