Μεταξάς: Με πιο γερό ΚΚΕ δυναμώνει το ρεύμα της αμφισβήτησης, της πάλης, της ανατροπής

«Με πιο γερό ΚΚΕ, με περισσότερες ψήφους και μεγαλύτερο ποσοστό, μπορούμε να αχρηστεύσουμε την προσπάθεια να κλαπούν έδρες για να χαριστούν στο πρώτο κόμμα, με βάση τον άδικο αυτόν εκλογικό νόμο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος.

Υπογραμμίζει ότι «Καμία αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ!».

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον «αριστερό κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία», επισημαίνει ότι «Αριστερά με χαριεντίσματα με τη Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής προγράμματος γνωστούς αντικομμουνιστές, με τεμενάδες στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η θέση για κατάργηση του άρθρου 16, δεν γίνεται!».

«Γυρίστε τους την πλάτη. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα, δυναμώστε το ΚΚΕ, για να σηκώσει ακόμα περισσότερο κεφάλι το κίνημα. Για να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης στο σύστημα, της πάλης, της ανατροπής!» τονίζει.

Αναφέρεται στο «κοινό στρατηγικό πρόγραμμα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ» το οποίο, όπως προσθέτει, «εμπλουτίστηκε με νέο τσουνάμι μέτρων με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κομισιόν» και επισημαίνει ότι «ένα τέτοιο βαρύ πακέτο μέτρων απαιτεί, πέρα από μια «σταθερή» κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιπλέον και μια αντίστοιχη συναινετική, συστημική αντιπολίτευση στήριξής του. Σαν και αυτή που έκαναν εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τετραετία».

Ο Β. Μεταξάς στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί για ποιούς λόγους το ΚΚΕ, καθώς και σύλλογοι κατοίκων, περιβαλλοντικές ομάδες, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, είναι αντίθετοι στην κατασκευή σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) στη Μαγνησία.

«Τη δική τους φωνή και αγωνία, την απαίτηση να σταματήσει κάθε σχέδιο για την εγκατάσταση της μονάδας αυτής στον Παγασητικό, θα εκφράσουν με τον πιο καθαρό και μαχητικό τρόπο οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη βουλή. Και είναι ένας επιπλέον λόγος για να μείνει η έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία» υπογραμμίζει.

Επίσης, αναφέρεται στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Μαγνησία και την Θεσσαλία γενικότερα, από την μετατροπή της σε «απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση» και υπογραμμίζει: «Μόνο το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην πάλη του λαού και της περιοχής μας, ώστε να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Το «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και στη βουλή, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη!».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας με το ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μηλιώνη

Ερ: Ποιοί είναι οι στόχοι του ΚΚΕ στη κάλπη της 25ης Ιουνίου με δεδομένο ότι οι εκλογές διεξάγονται με νέο εκλογικό νόμο;

Απ: Με πιο γερό ΚΚΕ, με περισσότερες ψήφους και μεγαλύτερο ποσοστό, μπορούμε να αχρηστεύσουμε την προσπάθεια να κλαπούν έδρες για να χαριστούν στο πρώτο κόμμα, με βάση τον άδικο αυτόν εκλογικό νόμο. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους που, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, χαμογέλασαν με το θετικό αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές. Που γνωρίζουν ότι απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, όπως εξάλλου έκανε αποτελεσματικά και αυτά τα τέσσερα χρόνια. Επιτρέψτε μου, όμως, να απευθυνθώ ιδιαίτερα στον αριστερό κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία. Πολύ περισσότερο τον κόσμο της δικής μου γενιάς. Των μεγάλων μαθητικών και φοιτητικών αγώνων ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Των μεγάλων μπλόκων στα ΝΑΤΟϊκά καμιόνια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τότε που μιλούσανε στις άλλες χώρες για το πώς «μια σταλιά» λαός και νεολαία σταματούσαν τα βαγόνια με τα τανκς! Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να απευθυνθώ σε όλους αυτούς και να τους πω: Αριστερά με χαριεντίσματα με τη Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής προγράμματος γνωστούς αντικομμουνιστές που θα τους …κυνηγούσαν οι ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες παππούδες και γιαγιάδες μας, με τεμενάδες στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η θέση για κατάργηση του άρθρου 16, δεν γίνεται! Μια τέτοια αριστερά το μόνο που καταφέρνει είναι να απογοητεύει, να αποστρατεύει, να ανοίγει δρόμο προς τις δαγκάνες του συστήματος. Γυρίστε τους την πλάτη. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα, δυναμώστε το ΚΚΕ, για να σηκώσει ακόμα περισσότερο κεφάλι το κίνημα. Για να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης στο σύστημα, της πάλης, της ανατροπής!

Ερ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αυτοδυναμία της ΝΔ και ισχυρή κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα ζητούν στήριξη για να περιοριστεί η παντοδυναμία της ΝΔ. Η αυτοδυναμία ταυτίζεται με την παντοδυναμία; Ποιά είναι η διαφορά της αντιπολίτευσης που προτείνει το ΚΚΕ;

Απ: Το έχουμε πει ρητά και κυρίως το έχουμε αποδείξει στην πράξη, στο δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στα αγροτικά μπλόκα, στο σταμάτημα των πλειστηριασμών των λαϊκών σπιτιών, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία: Καμία αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! Όλο το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύφθηκε το κοινό στρατηγικό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τα 350 και πλέον προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάπτυξης, τα μνημόνια διαρκείας, το κυνήγι της επενδυτικής βαθμίδας, η καταστροφική “πράσινη ανάπτυξη”, η επικίνδυνη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κ.ο.κ. Με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κομισιόν και άλλων… ευαγών ιδρυμάτων των μονοπωλίων, αυτό το πρόγραμμα «εμπλουτίστηκε» με ένα τσουνάμι νέων μέτρων. Είναι προφανές, ότι ένα τέτοιο βαρύ πακέτο μέτρων απαιτεί, πέρα από μια «σταθερή» κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιπλέον και μια αντίστοιχη συναινετική, συστημική αντιπολίτευση στήριξής του. Σαν και αυτή που έκαναν εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τετραετία και που σωστά χαρακτηρίστηκε ως «υπουργείο αντιπολίτευσης» της ΝΔ, με τον πρώτο να ψηφίζει το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και τον δεύτερο το 70%. Η αντιπολίτευση, λοιπόν, των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα είναι από τη σκοπιά της πιο αποτελεσματικής εφαρμογής αυτού του σχεδίου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα εκφράσουν και τις όποιες διαφοροποιήσεις» τους. Για παράδειγμα, είναι αποκαλυπτική η αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών για το μείγμα της φοροεπιδρομής, που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, για κάθε φόρο που προτείνουν κάποια μείωση, βρίσκουν και έναν άλλον που αυξάνουν! Και αυτό γιατί το κοινό στρατηγικό τους σχέδιο, μαζί και με τη ΝΔ, έχει στο επίκεντρο τη «διασφάλιση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής» και το «φιλικό προς τις επενδύσεις» φορολογικό σύστημα, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν για το λαό.

Ερ: Γιατί το ΚΚΕ αντιτίθεται στην κατασκευή σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG ) στη Μαγνησία;

Απ: Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται να γίνουν δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και που προκαλούν και σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, πόσο μάλλον σε μια περίκλειστη θάλασσα όπως ο Παγασητικός. Είναι, δε, ακόμα μεγαλύτερη και δικαιολογημένη η ανησυχία του λαού της Μαγνησίας μιας και βλέπουμε το πώς αντιμετωπίζεται η ζωή, η υγιεινή και ασφάλεια στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με τον σκοπό της συγκεκριμένης επένδυσης. Δηλαδή την προώθηση της στρατηγικής της “πράσινης ανάπτυξης” και την ενίσχυση του πολεμικού ανταγωνισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων της με τη Ρωσία για την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης. Το κέρδος για αυτά το έχουν κύρια οι εφοπλιστές που μεταφέρουν το LNG και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Για το λαό σημαίνουν μεγαλύτερα βάρη, ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα, όμως, και μαζί με τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην περιοχή μας, γινόμαστε διπλός στόχος στα πλαίσια των σοβαρών πολεμικών ανταγωνισμών. Είδαμε πρόσφατα τι έγινε με τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream. Ένα τέτοιο «ατύχημα» θα ήταν καταστροφικό για τον Βόλο και τις γύρω περιοχές. Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ ήταν από την πρώτη στιγμή στο δρόμο, μπροστά, μαζί με τους συλλόγους των κατοίκων, τις περιβαλλοντικές ομάδες, τα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς, ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο. Τη δική τους φωνή και αγωνία, την απαίτηση να σταματήσει κάθε σχέδιο για την εγκατάσταση της μονάδας αυτής στον Παγασητικό, θα εκφράσουν με τον πιο καθαρό και μαχητικό τρόπο οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη βουλή. Και είναι ένας επιπλέον λόγος για να μείνει η έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία!

Ερ: Γιατί θεωρείτε ότι έχει κινδύνους και ποιούς η υλοποίηση πλευρών της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις και του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, στον Αλμυρό Βόλου και γενικότερα στη Θεσσαλία;

Απ: Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που επικυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύοντας σε ένα ακόμη ζήτημα ότι «στα μεγάλα, τα στρατηγικά» δεν έχουν διαφορές, η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Με αξιοποίηση των στρατοπέδων στο χωριό Στεφανοβίκειο, στην καρδιά της πόλης, στην 111 Π.Μ. στην Αγχίαλο ως έδρες εκπαίδευσης και εφόρμησης σε πολεμικές ζώνες. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζεται και η κατασκευή ναυστάθμου στον Αλμυρό, που κυρίως ανταποκρίνεται σε προδιαγραφές του στρατού των ΗΠΑ και λιγότερο σε υποδομή για την άμυνα της χώρας. Είναι επαίσχυντο -και αυτό αφορά ιδίως την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- που μαζί με τους Αμερικάνους εκπαιδεύτηκαν στην περιοχή μας ισραηλινοί ελικοπτεράδες για να γίνονται πιο αποτελεσματικοί στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού. Οι αναφορές Ρώσων αξιωματούχων, ακόμα και ονομαστικά στην Αλεξανδρούπολη, τη Σούδα και τη Θεσσαλία ως στόχους σε ενδεχόμενη όξυνση της πολεμικής αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας έχουν επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια να καλλιεργήσουν την ανοχή έως και τη στήριξη στην παρουσία του ΝΑΤΟ. Το «καλώς ήρθε το δολάριο» έχει ακουστεί τόσο από βουλευτές της ΝΔ, όσο και από στελέχη των άλλων κομμάτων. Μόνο το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην πάλη του λαού και της περιοχής μας, ώστε να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Το «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και στη βουλή, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.