«Μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει και να πάει στα τσακίδια και η πολιτική που εφαρμόζει», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαΐου, στο κανάλι Kontra, τονίζοντας ότι και τα «νέα» κόμματα στα στρατηγικά ζητήματα, σε αυτά που επηρεάζουν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, δεν διαφέρουν από τη ΝΔ. Τέτοια είναι τα ζητήματα του πολέμου, της ακρίβειας, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των εργασιακών σχέσεων, εξήγησε.
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει το «θύμα», αφού είναι αποτέλεσμα των δικών της επιλογών, όπως το χρηματιστήριο ενέργειας, η μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο με το πανάκριβο αμερικάνικο φυσικό αέριο, της στρατηγικής της «πράσινης» ανάπτυξης, της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο στο Ιράν.
Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά για τον λαό και τους εργαζόμενους με το μεγαλύτερο κομμάτι να πηγαίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κατέληξε.































