Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ζητά η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου, στέκεται με προσοχή και υπευθυνότητα στις εξελίξεις με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας και διεθνώς και τονίζει ότι τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας, που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

«Η ατομική ευθύνη όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη, την ευθύνη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο να απαιτήσουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα απέναντι στην εξελισσόμενη επιδημία», αναφέρει η παράταξη.

Η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητά να τεθεί το θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγον, της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 27 Μαρτίου 2020 το θέμα της διεκδίκησης μέτρων και οργάνωσης δομών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ΛΑΣ ζητά να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, να μη μετακινηθεί κανένας γιατρός ή νοσηλευτής στο Νοσοκομείο, να επιταχθούν κρεβάτια νοσηλείας, χειρουργεία, εργαστήρια και η ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και οι γιατροί τους να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα Κέντρα Υγείας.
Ακόμη ζητά να αξιοποιηθούν οι ιδιώτες γιατροί του Δήμου, να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της λαϊκής οικογένειας με απαλλαγή από καταβολή μισθωμάτων και δημοτικών τελών για έξι μήνες και άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δημόσιο.
Τέλος, η παράταξη ζητά το κράτος να αναγνωρίσει και άλλους κάδους εργαζομένων και αγροτών του Δήμου ως πληττόμενους από την πανδημία και να τους στηρίξει με το επίδομα των 800 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.