Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με έγγραφό του προς τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου και κοινοποιεί στους Δήμους της Μαγνησίας., μετά τη διαπίστωση ότι στους Δήμους δεν λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας που πρέπει.

Όπως αναφέρει, με αφορμή θετικά κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Βόλου για τρίτη φορά, ο Σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους .

«Από τον έλεγχο που κάναμε (σε πολλούς Δήμους) είδαμε ότι δεν τηρούνται πολλά από αυτά.
Είναι αδικαιολόγητο τόσους μήνες μετά από την πανδημία ,σε χώρους που έχουν επαφή με το κοινό να μην υπάρχουν προστατευτικά plexi glass, να υπάρχουν γραφεία χωρίς εξαερισμό και ορισμένες φορές ο χώρος εργασίας να είναι διάδρομος όπου περνάνε οι πάντες και σε άλλες περιπτώσεις πολλοί υπάλληλοι είναι «στοιβαγμένοι» σε μικρούς χώρους , χωρίς την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Επίσης τονίζει ότι σε χώρο όπου υπάρχει αναμονή κοινού, αυτή δεν πρέπει να γίνεται έξω από το ασανσέρ (χωρίς εξαερισμό), λίγο πριν την είσοδο στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι μάσκες, προστασίας των εργαζομένων στις μάχιμες υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα) σε πολλές περιπτώσεις είναι απλές και όχι αυτές που ορίζονται από τον Νόμο, ενώ μερικές φορές τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας είναι ανύπαρκτα.
«Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τα κρούσματα στους δημοτικούς υπαλλήλους (κατά συνέπεια και στους δημότες) θα αυξηθούν ραγδαία. Μπορεί να διανύουμε περίοδο lock dοwn όμως σε λίγο πάλι θα λειτουργούμε κανονικά και τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν μέσα στο προηγούμενο οκτάμηνο και δεν έγιναν, έστω τώρα, να υλοποιηθούν για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν την μετάδοση του covid 19», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που ζητούν άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.