Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο κέντρο του Βόλου-«Ως εδώ»

Μετά από μαζική σύσκεψη δενδροκαλλιεργητών της Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ζαγορά, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας.

Επίσης, αποφασίστηκε την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο Καράβωμα στις 8 το πρωί και στις 10:45 στον Περιφερειακό.

“Ως εδώ με την πολιτική που κερδίζουν οι λίγοι και εμείς οι πολλοί βλέπουμε το βιός μας να καταστρέφεται. Τα σπίτια μας πλημμύρισαν, τα χωράφια μας καταστράφηκαν, οι αγροτικοί δρόμοι εξαφανίστηκαν. Με τον αγώνα μας και την πείρα που έχουμε αποκτήσει, μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα”, τόνισαν οι δενδροκαλλιεργητές που διεκδικούν:

ΛΗΨΗ άμεσων μέτρων αναπλήρωσης με 1000 ευρώ το στρέμμα του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, κάστανα, καρύδια και αμύγδαλα στο σύνολο των αγροτών.

ΑΜΕΣΕΣ αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που κάηκαν και πλημμύρισαν.

ΝΑ εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά μας. Άμεση αποκατάσταση για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους.

ΝΑ απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

ΝΑ παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων υγείας που είναι υποστελεχωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΝΑ γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή μας στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά μας, τα σπίτια μας, τα χωράφια μας και τις εγκαταστάσεις μας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Δράκειας, Μακρυρράχης καθώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δράκειας και Καστανοπαραγωγοί από τον Κισσό και το Ανήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.