Μικροζημιές στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η αγροτική οδοποιΐα είναι στο όριό της, προσπάθειες από τη δημοτική αρχή

Φθηνά γλίτωσε τις μεγάλες ζημιές από τον κυκλώνα «Ζορμπάς» ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ σημείωσε και πάλι ρεκόρ, καθώς καταγράφηκε η δεύτερη ποσότητα νερού βροχής που έπεσε Πανελλαδικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Επειδή τα ρέματα ήταν σχετικά ανοιχτά, σημειώθηκαν μικρά και όχι μεγάλα προβλήματα, καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έβρεχε συνεχώς, αργά και σταθερά», τόνισε στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, η αγροτική οδοποιΐα είναι στο όριό της, προκλήθηκαν μικροζημιές στα ρέματα στις προσωρινές συνδέσεις ύδρευσης, όπως και σε κάποια σημεία μέσα στην Τσαγκαράδα που είχαν υποστεί ζημιές από τη μεγάλη κακοκαιρία του περασμένου Μαρτίου.

Ο δήμαρχος ανέφερε, ότι στο εθνικό δίκτυο Πηλίου σημειώθηκαν ελάχιστες ζημιές και πρόσθεσε ότι οι ράμπες που έχουν δημιουργηθεί στα πρανή του δρόμου πρέπει να κοπούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια, διότι εμποδίζουν τη ροή του νερού, όταν ο καιρός είναι όπως το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά στις καλλιέργειες, είπε ότι η συγκομιδή των μήλων είναι στο τέλος και ενδεχομένως προκλήθηκαν μικροζημιές λόγω του αέρα, ενώ για τα κάστανα είπε ότι θέλουν μάζεμα και ο κόσμος θέλει προσβάσεις, οπότε ο Δήμος θα βάλει μηχανήματα για το σκοπό αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.