Μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» σ’ όλες τις Χώρες-Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.
Ιδιαίτερα η Χώρα μας, τόπος με παράδοση στην Εμπορική Ναυτιλία και στον Τουρισμό επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού, αναφέρει το Λιμεναρχείο.

Με την ευκαιρία του εορτασμού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρει ότι το υπουργείο και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα για θέματα που άπτονται στην προάσπιση, στην θωράκιση και στη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διέπει.

Ο υπουργός κάνει μνεία σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της απόφασης MEPC.280(70) που υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Marine Environment Protection Committee – MEPC) κατά την εβδομηκοστή Σύνοδό της, από 01 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους η οποία αφορά στην υποχρέωση για χρήση καυσίμου των πλοίων μέγιστης περιεκτικότητας σε θείο έως 0.5% m/m.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2020, τονίζει, ας δεσμευτούμε όλοι σε συμπεριφορές σεβασμού του περιβάλλοντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών και συμμετοχής μας σε εθελοντικές δράσεις προστασίας αυτού. Ας θέσουμε ως βασική συνιστώσα της πολιτισμικής, οικονομικής και κοινωνικής μας ανάπτυξης το περιβάλλον και την σχέση μας με αυτό, μια σχέση αμφίδρομη, με βασικό στόχο την διατήρηση της περιβαλλοντολογικής υγείας του πλανήτη. Είναι υποχρέωση όλων μας να την κληροδοτήσουμε στις μελλοντικές γενιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.