Μειωμένη η ημερήσια αποζημίωση στρατιωτικών για ασκήσεις στο εξωτερικό

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας διευκρινίσεις για τη μειωμένη ημερήσια αποζημίωση που έλαβαν στρατιωτικοί για ασκήσεις που πραγματοποιηθήκαν στο εξωτερικό.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Η συνήθης ημερήσια αποζημίωση ενός στρατιωτικού που πρέπει να μετακινηθεί εντός της Ελλάδας ορίζεται στο ποσό των 29,35€. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ραδιοφώνου της Μαγνησίας, η ημερήσια αποζημίωση που έλαβαν οι ιπτάμενοι και το τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ισραήλ ήταν μόλις 16,00€.
Η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση με επωνυμία «Viper Valley 2016», που έλαβε χώρα στο Ισραήλ, έγινε με κλιμάκιο πέντε αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό από την 341 και τη 347 Μοίρα. Σύσσωμο το κλιμάκιο και τα στελέχη που συμμετείχαν στην άσκηση μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση «Ramat David», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2016 των δύο χωρών. Το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε η άσκηση ήταν από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.
Η αδικαιολόγητη μείωση της ημερησίας, ειδικότερα για άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις των στρατιωτικών, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να ανταπεξέλθουν επάξια στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του ελληνικού στρατού.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Αληθεύει ότι οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν σε άσκηση της Πολεμική Αεροπορίας στο Ισραήλ έλαβαν μειωμένη αποζημίωση;
2. Εάν όντως ισχύει, που οφείλεται η μειωμένη αποζημίωση που έλαβαν οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.