“Μοναδικό, γευστικό και ωφέλιμο το νέο κριτσίνι «Feel Your Oats»”

Όπως τόνισε ο λέκτορας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων του Π.Θ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος

Μοναδικό, γευστικό και ωφέλιμο είναι το βιολογικό κριτσίνι Feel Your Oats, που παρασκεύασε το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα και βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων).
Ο Θεοφάνης Γεωργόπουλος λέκτορας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και είπε ότι το όνομα του κριτσινιού Feel Your Oats, δεν είναι ελληνικό, αλλά ήταν απαίτηση του διαγωνισμού Ecotrophelia 2021, ώστε τα προϊόντα να πάνε και στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

«Από προζύμι βρώμης»

Ο κ. Γεωργόπουλος εξήγησε ότι το προϊόν που βραβεύτηκε αφορά ένα κριτσίνι που έχει παρασκευαστεί αποκλειστικά από προζύμι βρώμης από τη Θεσσαλία, και είναι το μοναδικό στην αγορά, έχοντας πολλά θρεπτικά συστατικά, που έχει β-γλυκάνη, κεσίνη, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, δεν έχει προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών και δίνει όξινη γεύση, λόγω της παρουσίας βακτηρίων, ενώ έχει παρασκευαστεί σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (παντζάρι, σπανάκι, κουρκουμά και καρότο).
Ο καθηγητής, τόνισε ότι το προϊόν παρασκευάστηκε με τη συνεργασία της εταιρείας Stathmos Bakery στην Αθήνα, τους ιδιοκτήτες του οποίου ευχαρίστησε και εξέφρασε την ελπίδα ότι το κριτσίνι θα έχει προοπτική να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει ευρέως, γιατί δεν έχει μεγάλο κοστολόγιο, είναι χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει αλεύρι σίτου ή σίκαλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μεγάλη σημασία η προσέγγιση και να πείσουμε τον καταναλωτή ότι αυτό που παράγουμε είναι καλό, εννοώ πρέπει να είναι λογικό από άποψη κόστους, έχει σημασία να είναι διαφορετικό προϊόν και όλα τα παραπάνω συντελούν στο ότι ο καταναλωτής παίρνει κάτι διαφορετικό, το οποίο είναι και ωφέλιμο. Επίσης ανέφερε, ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, λιπαρών και “κακών” συστατικών, τα προωθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να είναι ωφέλιμα για τον καταναλωτή.

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι τα καλύτερα για τον οργανισμό μας τρόφιμα, μπορεί να κοστίζουν λίγο πιο ακριβά, αλλά τα οφέλη για τον οργανισμό μας, είναι πολλά και τόνισε ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει σωστή ενημέρωση για τι περιέχουν τα τρόφιμα που θα του κάνουν καλό. Όπως είπε, ενώ τα βιολογικά τρόφιμα κόστιζαν 100% πιο ακριβά από τα επεξεργασμένα πριν 20 χρόνια, πλέον η ψαλίδα έχει κλείσει στο 30-40%.

Ο καθηγητής ευχαρίστησε τους φοιτητές Βασιλική-Σοφία Λεβέντη, Χρήστο Παπαδογιαννακη, Θεοδώρα Καριοφύλλη – Ταμίσογλου, Aγγελικη Βογιατζή – Κυνιαζοπούλου, Βασιλική Λυσσέα, Ελένη Μορφούλια, Παναγιώτη Ζουλιανίτη, Δήμητρα Πάριζα και Νικόλαο Σούμπαση και τους Αθ. Μανούρα, καθηγητή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Τρίκαλα) και Kωνσταντίνο Πολύμερου, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.