Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις για τους αγρότες της Μαγνησίας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Την απόφαση να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων “Agrotica” έλαβαν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους χθες στα Άνω Λεχώνια, τονίζοντας πως τα προβλήματα του κλάδου έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αγροτών και των αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας στη συνάντησή τους συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που και φέτος λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές προϊόντων (ελαιόλαδο), δασικοί χάρτες, χαλαζόπτωση, οδικό δίκτυο και αγροτική οδοποιία, ασφαλιστικό, υπερφορολόγηση και υψηλό κόστος καυσίμων κλπ.
Τα παραπάνω προβλήματα, συμπληρώνουν, οδηγούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου.
“Μονόδρομος πλέον είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις. Έγινε συζήτηση για μπλόκο στο Αερινό, για συλλαλητήριο στην πόλη του Βόλου, καταλήγοντας στην συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στην Αγρότικα.
Καλούμε όλους τους αγρότες της Μαγνησίας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο”, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.