Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Αν ο Τσίπρας έχει πιο πειστικές συνταγές θα φανεί στις επόμενες εκλογές»

Για ανάπτυξη έως και 13%, αλλά και για βελτίωση χρέους μίλησε ο Βουλευτής Μαγνησίας

Υπερβολή της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα, που παρουσιάστηκε στην 85η ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο κ. Μπουκώρος σχολίασε πως κατανοεί την υπερβολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε όμως ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πιο πειστικές συνταγές» από τη ΝΔ, θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολίτες, που, όπως είπε, πείθονται εύκολα από υποσχέσεις, τους προέτρεψε να δουν την “πραγματική κατάσταση” και την πορεία της ανάπτυξης στη χώρα.

Ο κ. Μπουκώρος εξέφρασε την κατανόησή του στις εξαγγελίες Τσίπρα ως προς την υπερβολή τους, καθώς ο ρόλος της είναι να αποτελεί το αντίβαρο της Κυβέρνησης. Βέβαια, υπογράμμισε πως θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να κοστολογεί τα όσα λέει.

«Τα πράγματα δεν είναι ούτε όπως αρέσουν στον κ. Μητσοτάκη, ούτε όπως αρέσουν στον κ. Τσίπρα»
Ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε κυρίως στην οικονομική και γενικότερη ανάπτυξη της χώρας, μια ανάπτυξη που όπως δήλωσε θα αγγίξει το 13% και πως αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ, δηλαδή μέτρα τα οποία πραγματικά ανακουφίζουν την κοινωνία.

«Το θέμα είναι να υπάρχει ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη. Φαίνεται ότι η οικονομία έχει μπει σε μία ρότα. Δεν λέω ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα τον χειμώνα με τις ανατιμήσεις, αλλά έχουμε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση η οποία μπορεί να βρει χρήματα από τις διεθνείς αγορές σχεδόν δωρεάν. Αυτές οι συνθήκες, αν αξιοποιηθούν καταλλήλως, θα οδηγήσουν την οικονομία και την κοινωνία σε μία άλλη πορεία. Τα πράγματα δεν είναι ούτε όπως αρέσουν στον κ. Μητσοτάκη, ούτε όπως αρέσουν στον κ. Τσίπρα», τόνισε, ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και πως αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι το προφίλ του χρέους βελτιώνεται.

«Αν ο κ. Τσίπρας έχει πιο πειστικές συνταγές αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές»
Ο Βουλευτής σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα υποστήριξε πως οι πολίτες πείθονται εύκολα από υποσχέσεις, τους κάλεσε όμως να δουν την πραγματική κατάσταση και την πορεία της χώρας.
«Αν πάμε στο 13% ή 14% αύξηση ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο, πρέπει να δούμε πώς θα διαχυθεί αυτή η ανάπτυξη στα μήκη και πλάτη της κοινωνίας και να δούμε πώς θα είναι σταθερή και βιώσιμη. Αν ο κ. Τσίπρας έχει πιο πειστικές συνταγές αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός παρασύρεται εύκολα από υποσχέσεις, αλλά εγώ θα πρότεινα να δει τα πραγματικά γεγονότα. Δεν κατηγορώ τον κ. Τσίπρα που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Μητσοτάκη ή είπε κάποιες υπερβολές. Εγώ καλώ του πολίτες που ακούνε, να μετράνε δύο φορές και να κόβουν μία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι πρώτη φορά μια Κυβέρνηση θα καλύψει τις επερχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφεύγει τη συζήτηση σχετικά με τη φορολογία, καθώς «φόρτωσε πολύ τη μεσαία τάξη», όπως σημείωσε. Αναφέρθηκε επίσης και στο ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι επί Κυβέρνησης ΝΔ ήδη έχουν προσληφθεί 12.000 εργαζόμενοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν να αποφεύγει τη συζήτηση για το φορολογικό, διότι “φόρτωσε” πολύ τη μεσαία τάξη, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που μείωσε τις φορολογίες. Αλλά δεν μπορεί να μιλάει ούτε για το ΕΣΥ, καθώς επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν 12.000 προσλήψεις, αν και δεν συμπληρώθηκαν όλα τα κενά», ανέφερε.
Συνέχισε δε, αναφερόμενους στους συνταξιούχους επισημαίνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας προς το παρόν αυτό που έχει κάνει για τους συνταξιούχους είναι να τους κόψει το ΕΚΑΣ, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος μείωσε τις συντάξεις κατά 30%. Τι κακό έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους συνταξιούχους;” και συμπλήρωσε ότι αν η ανάπτυξη “τρέξει” με τους τωρινούς ρυθμούς πιθανώς από την 1η Ιανουαρίου να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αυξήσεων στις συντάξεις.

«Να πάψουμε να επιδοτούμε την ανεργία, αλλά να επιδοτούμε την εργασία»
Ο κ. Μπουκώρος στάθηκε ιδιαίτερα στην σημαντικότητα της ανάπτυξης καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αύξηση των μισθών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
«Αν δεν σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη εγώ ντρέπομαι να συζητάω σήμερα για παιδιά με προσόντα, αλλά μισθούς 600 και 700 ευρώ. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα πρέπει ταχέως να αναζητήσει λύσεις που θα δημιουργούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να κάνουν το σπιτικό τους, αλλά και παιδιά. Αυτό είναι το θέμα για το οποίο πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να πάψουμε να επιδοτούμε την ανεργία αλλά να επιδοτούμε την εργασία», εξήγησε σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε και στην προοπτική αλλαγής του όρου, με τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν εργαζόμενων από επιδοτούμενες θέσεις, να μην μπορούν να τους απολύσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, ειδάλλως να αναγκάζεται να επιστρέψει την επιδότηση.

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως χρειάζονται πιο ριζοσπαστικά μέτρα για την μείωση της ανεργίας, ενώ όλα αυτά τα ζητήματα θα τα θέσει και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, με τον οποίο θα συναντηθεί εντός των ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.