Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Ο ρυθμός αντιμετώπισης αποκατάστασης ζημιών καλλιεργητών είναι ανύπαρκτος

Στη Ζαγορά βρέθηκε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Δ. Μάντζος

Με αφορμή τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε στο Δήμο ΖαγορΆς -Μουρεσίου η πρόσφατη χαλαζόπτωση ,κλιμάκιο της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Δημήτρη Μάντζο και αποτελούμενο από την Τσιώμου Φούλη, Γραμματέα της Ν.Ε και μέλος της Κ.Ε,τον Κουτσούκο Δημήτρη, μέλος της Κ.Ε, τον Χαυτούρα Νίκο, υποψήφιο βουλευτή, το μέλος του αγροτικού τομέα, Σπανό Δημήτρη, καθώς και τα μέλη του Κινήματος Α. Πολίτη και Κ.Λυχναρόπουλο, επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου υπέστη εκτεταμένες ζημιές, στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, χτυπημένος από σφοδρές καιρικές συνθήκες.
Σε μια εποχή που η περιοχή ήδη έχει δεχθεί ένα άλλο πλήγμα, αυτό του τουρισμού, εξαιτίας της πανδημίας.
Στην συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο με το δήμαρχο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων τονίστηκαν τα παρακάτω : Άμεση συνδρομή του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 100%της ζημιάς και καταβολή των οφειλόμενων ποσών από την περσινή αποζημίωση.
Να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, σημειωτέον λόγω ότι οι εκτάσεις είναι επικλινείς και δυσπρόσιτες, αποκλείει τα εναέρια μέσα αντί χαλαζικής προστασίας.
Η συζήτηση ανέδειξε ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αυτό του εγκλωβισμού από την γραφειοκρατία και την εξάρτηση από το κεντρικό κράτος.
Με επιτακτική ανάγκη την ουσιαστική αποκατάσταση όλων των ζημιών στο οδικό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής με την ασφάλεια των κατοίκων, των αγροτών και των τουριστών να αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα.
Επίσης τονίστηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών ,με κυριότερη αναφορά σε αυτή του Κ.Υγείας, που κατά τούς θερινούς μήνες η τουριστική κίνηση στην περιοχή αυξάνει τις ανάγκες.
Δίχως υπερβολή και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο ρυθμός αντιμετώπισης από κατάστασης ζημιών είναι ανύπαρκτος και αναφερόμαστε στην μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η στέγη του Κ Υγείας Ζαγοράς με τις διαβεβαιώσεις τις προηγούμενης διοίκησης της 5ης ΥΠΕ ,αλλά και την εγρήγορση τις νέας, να κάνει αυτοψία εν μέσω εορτών, να μένουν στο συρτάρι.
Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας είναι δεδομένο ότι στηρίζει τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Δημήτρη Μάντζο, θα αναδείξει τα προβλήματα και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα άμεσα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.