Νάνσυ Καπούλα: Δημιουργία κεντρικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΤΕΕ, στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης εικοσαετίας»

Τη σημασία της δημιουργίας ενός κεντρικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό καθώς το υπάρχον έχει καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφήνοντας έκθετες όπως είπε τις επενδύσεις στην περιοχή, εξήρε, από την πλευρά της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, που μίλησε στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης εικοσαετίας»
Η κα Καπούλα, επέμεινε στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας κατά βάση στον τομέα του τουρισμού αλλά και στην παροχή των απαραίτητων εργαλείων για την εκμετάλλευσή τους, πρέπει να εστιάσει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας στον νομό, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας. Η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κατέδειξε ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή την χωροθέτηση των επενδύσεων. «Όπως είναι γνωστό το πλαίσιο του χωροταξικού του τουρισμού έχει καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά ακυρώθηκε. Άρα αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το στρατηγικό σχέδιο για την χωροθέτηση επενδύσεων. Έτσι, αν κάποιος προσφύγει στο ΣτΕ γιατί διαφωνεί με μια επένδυση, έχει ένα πολύ σοβαρό νομικό έρεισμα. Αν δούμε τα χρονοδιαγράμματα που μεγάλων επενδύσεων, οι περισσότερες ξεπερνούν τη δεκαετία να περιμένουν εγκρίσεις. Για να έχουμε με ασφάλεια επενδύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και δίνουν αξία και στην περιοχή πρέπει να έχουμε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο που θα μπορεί να δώσει σαφείς κατευθύνσεις. Όχι τύπου Fast track που ενίοτε πως ορισμένοι επενδυτές πρέπει να πάρουν προτεραιότητα. Όλοι και οι μικροί και οι μεσαίοι επενδυτές είναι αναγκαίοι. Πρέπει το θεσμικό πλαίσιο να δίνει τις κατευθύνσεις και η νομοθεσία να μπορεί να εφαρμοστεί αντί να μπλέκει με ερμηνείες και ασάφειες».

Κλείνοντας, η Νάνσυ Καπούλα τόνισε ότι οι διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή στον τριτογενή τομέα παραγωγής μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να την τραβήξουν από την κρίση. «Υπάρχει τουριστικό προϊόν και μάλιστα συνδυασμένο που αφορά εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από θεραπευτικό, ιαματικό, γαστρονομικό, πολιτιστικό… Υπάρχουν όμως προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Πρέπει να μας δοθούν τα νομοθετικά εργαλεία για να αναπτυχθούμε, αφού η εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας κυρίως στον τουρισμό θα μπορούσαν να επιφέρουν σημαντικά εισοδήματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.