Νέα χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αντιμετώπιση θεομηνιών

Απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου στον Κων. Μαραβέγια

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών πρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ύψους 400.000,00 €, για την αντιμετώπιση ζημιών από ακραία φυσικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφικής πλημμύρας της 4ης – 5ης Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Θ. Λιβάνιου σε σχετική Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα για την εκτέλεση τοπικών έργων υποδομής, πέραν των 233.000 ευρώ που ήδη δόθηκαν από το ΥΠΕΣ στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το 2020 για την αποκατάσταση ζημιών.

Επισημαίνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, με άλλα 150.000 €.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε δημόσια το ΥΠΕΣ και ιδιαίτερα τον υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο για την άμεση και πλήρη ανταπόκριση των υπηρεσιών του στο τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.