Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Θα πλήξει Θεσσαλία και Σποράδες, συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις έρχεται στη χώρα και θα πλήξει όλη τη Θεσσαλία, αλλά και τις Σποράδες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ. Όπως ενημερώνει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έως το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Ειδικότερα, από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Χιονοπτώσεις θα επεκταθούν το Σάββατο στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια και από αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166). Επίσης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Έρχονται βροχοπτώσεις, ασθενείς χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται για το Σάββατο, ενώ αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης». Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με χαμηλές θερμοκρασίες.
Αναλυτικά, σήμερα Σάββατο, αναμένονται αραιές συννεφιές που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως μέτριοι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1.0°C έως 7.0°C. Την Κυριακή παρ’ όλα αυτά, ο καιρός αναμένεται αίθριος και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς. Στον Βόλο η θερμοκρασία θα κινηθεί από τον 1 έως τους 8.0°C.

Βροχοπτώσεις και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά

Αίθριο θα είναι και το ξεκίνημα της εβδομάδας. Την Δευτέρα οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 2.0°C έως 8.0°C. Την Τρίτη, όμως, αλλάζει πάλι ο καιρός και το ενδεχόμενο βροχών είναι έντονο. Αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανόν στο τέλος της ημέρας να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στον Βόλο θα φτάσει έως τους 8.0°C. Την Τετάρτη, αναμένονται επίσης συννεφιές, ενώ θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως μέτριοι, με την θερμοκρασία στον Βόλος να κυμαίνεται από τους 4.0°C έως 8.0°C.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.