Νότιο Πήλιο: Ανάστατοι οι ελαιοπαραγωγοί από τη χαμηλή τιμή

Το γεγονός ότι οι ελαιοπαραγωγοί στο Ν. Πήλιο είναι ανάστατοι, καθώς για άλλη μια χρονιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση και τη χαμηλή τιμή του, επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πηλίου, που καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να αντιδράσουν σ’ αυτή την κατάσταση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η τιμή του ελαιολάδου έχει πέσεις στα 2,20 €/κιλό, τα ελαιοτριβεία και οι Συνεταιρισμοί πουλάνε το δικαίωμα 4 €, αγοράζουν το λάδι προς 2-2,20 € και φτάνει στην κατανάλωση εμφιαλωμένο για τις λαϊκές οικογένειες 5,50 έως 6 €.

Ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι μπορεί να κατανοήσει ο καθένας ποιοι κερδίζουν (μεγαλέμποροι καιεταιρείες εμφιάλωσης) και ποιοι χάνουν οι ελαιοκαλλιεργητές και τα λαϊκά στρώματα και προσθέτει ότι το αίτημα για εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα (και στο λάδι), δεν έχει ακουστεί, με ευθύνη της κυβέρνησης που κωφεύει εξυπηρετώντας τα σχέδια των μεγαλεμπόρων.
Ακόμη αναφέρει ότι είναι τεράστιες είναι οι ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας τόσο πέρυσι όσο και φέτος για τη δακοκτονία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον στην περιοχή μας να μην υπάρχει ελιά χωρίς δάκο.

«Η άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εμποροβιομηχάνων, τα οποία ευνοούν οι σχετικοί αντιαγροτικοί κανονισμοί της ΕΕ και η πολιτική της κυβέρνησης, δε θα αλλάξει αν δε γίνουν αγώνες μαζικοί, ενωτικοί και δυναμικοί, αν δεν υπάρξει συντονισμός των ελαιοπαραγωγών με τους υπόλοιπους αγρότες που αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα, αν δεν υπάρχει αγωνιστικός συντονισμός με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα», τονίζει ο αγροτικός σύλλογος που καλεί τα μέλη του να αντιδράσουν στην κατάσταση αυτή, να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί και να αποδοθούν ευθύνες, σε όσους τους αναλογούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.