Στον χώρο του Γυμνασίου Αργαλαστής συνήλθε χθες το Σχολικό Συμβούλιο του Γυμνασίου Αργαλαστής αποτελούμενο από τον Διευθυντή ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Ρηγώ Φασουράκη, τον Αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας κ. Απόστολο Καφετζή, τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Διακουμή, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αργαλαστής κ. Νικόλαο Κοντονάτσιο, τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Αργαλαστής και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αργαλαστής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, το Σχολικό Συμβούλιο εξέτασε λεπτομερώς ένα συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη 15/2/2024 και κατέληξε στα εξής:
1. Υπήρξε ξεδίπλωμα και επίδειξη αλβανικής σημαίας από μαθητή, ο οποίος την κρατούσε στα χέρια του. Η επίδειξη αυτή κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν υπήρξε υποστολή της ελληνικής σημαίας, ούτε πρόθεση για κάτι τέτοιο.
2. Το συμβάν αυτό ήταν μια αυθόρμητη και επιπόλαιη πράξη. Δεν υπήρχε κανενός είδους σχεδιασμός, ούτε διάθεση για πρόκληση.
3. Τόσο πριν, όσο και μετά το συμβάν δεν υπάρχει στο Γυμνάσιο Αργαλαστής ένταση ή τριβή μεταξύ μαθητών σχετιζόμενη με την εθνικότητα τους.
Αυτή η διαπίστωση ισχύει και για τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Επιπλέον, το συμβούλιο συμφώνησε στα εξής:
1. Υλοποίηση δράσης με σκοπό την απόκτηση γνώσεων για την ιστορία των σχολείων της περιοχής μας. Ειδικότερα, μέσω αυτής της δράσης θα πρέπει να τονιστεί σε όλους τους μαθητές ότι τα σχολεία ιδρύθηκαν με στόχο να προάγουν την ελληνική παιδεία και τα δημοκρατικά ιδεώδη.
2. Οργάνωση και πραγματοποίηση ενδοσχολικών δράσεων, οι οποίες προάγουν τη διαπολιτισμικότητα, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη, και ενθαρρύνουν την αρχή της ισότητας. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη σημασία της τιμής του εθνικού συμβόλου και της αποδοχής του διαφορετικού, επισημαίνει το σχολείο.































